A avut loc prima ședință de lucru a consiliului local. Încep schimbările

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Joi, 30 iunie, a avut loc prima ședință de lucru a noului consiliu local, avându-l în frunte pe primarul Kereskenyi Gabor. Prima schimbare s-a făcut simțită încă dinainte de începerea ședinței, când scaunul primarului a fost marcat ca fiind în gradenă și nu la masă, revenindu-se la stilul fostului primar UDMR, Ilyes Iuliu, care prefera același loc pentru a superviza ședințele de consiliu. De asemenea s-a schimbat și locul la masă a consilierilor, cei de la UDMR luând locul celor de la PSD, fiind ei cu spatele la perete.

Cine a fost atent la așezarea le mese, atât în consiliul local cât și în cel județean, indiferent de mandat, cei de la cputere sunt așezați la perete, ca și cei care urmau să fie executați, pe când cei din opoziție sunt de partea opusă, având în spate publicul, cetățenii. Interesant!

DSCN0035 DSCN0050

Cele 11 proiecte de hotărâre au vizat în marea lor parte shcimbări, unele normale și imperios necesare dată fiind noua componență a consiliului local, fiind vorba de alegerea reprezentanților consiliului local în diferite comisii de la diferite instituții subordonate, precum teatrul și filarmonica. Totul a decurs extrem de repede, la fel cum s-a petrecut și momentul depunerii jurământului de către consilierul PSD Silviu Sumlas, care a fost absent la ședința de constituire.

 

Schimbări majore de șefi și directori nu s-au făcut. Consiliul de administrație al Olimpiei s-a modificat, fiind admis Ciprian Bretan, o voce puternică a unei părți a galeriei și aprig contestatar al vechii conduceri a clubului, iar Fogel Vasile s-a întors la CSM să conducă echipa.

În ceea ce privește conducerile instituțiilor subordonate, primarul Kereskenyi Gabor a  declarat:

„ Nu vom schimba doar de dragul de a schimba. Așteptăm auditurile la fiecare instituție subordonată în parte, să vedem cum stă situația, iar dacă lucrurile nu vor fii așa cum ar trebuie, atunci probabil se vor impune și schimbări, altfel, dacă totul va fi bine, nu vom schimba oamenii.”, a declarat Kereskenyi Gabor la sfârșitul ședinței.

Acesta a mai declarat că a cerut fiecărui departament din primărie un raport de activitate și a purtat discuții cu fiecare dintre aceștia pentru a afla necesitățile lor și cum pot acestea fi acoperite, pentru a face departamentele funcționale la capacitatea maximă.

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *