Doi polițiști și un om de afaceri din Satu Mare au fost trimiși în judecată pentru mită

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Doi polițiști din Satu Mare sunt trimiși în judecată după în cursul anului 2011 ar fi pretins și primit suma de 4000 de lei de la un om de afaceri, bani cu care ar fi plecat la un turneu de fotbal în Olanda. În schimbul banilor, omul de afaceri care a sponsorizat deplasarea a beneficiat de ajutor într-un dosar de mare violență pe care îl avea deschis.


Procurorii DNA Oradea au dispus trimiterea în judecată a doi polițiști din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Satu Mare, respectiv Boșca Vlad Nicolae, comisar șef, la data faptei șef al Serviciului de  Investigații Criminale și pe Jurj Felician Gheorghe, agent de poliție. Primul este acuzat de luare de mită, iar cel de-al doilea pentru complicitate la luare de mită. Alături de aceștia a mai fost trimis în judecată și Crișan Mihai, administratorul unei firme private, căruia i se impută fapta de dare de mită.

Conform rechizitoriului, comisarul Boșca Vlad Nicolae a pretins și a primit prin intermediul agentului Jurj Felician Gheorghe de la omul de afaceri Crișan Mihai, suma de 4000 de lei cu titlul de sponsorizare pentru a achita deplasarea, cazare și masa celor polițiști și a soțiilor lor în Olanda la un campionat de fotbal al I.P.A ( AsociaȚia Internațională a Polițiștilor).

 

„În schimbul acestei „sponsorizări”, ofițerul de poliție și-a încălcat atribuțiile de serviciu cu ocazia instrumentării unui dosar penal, în care inculpatul Crișan Mihai era acuzat de săvârșirea unor fapte de mare violență, în sensul că,  acesta, fie a  întocmit personal acte de urmărire penală, fie a omis întocmirea acestora, fie a dispus altor ofițeri de poliție să efectueze  acte de urmărire penală astfel încât să asigure împiedicarea trimiterii în judecată a omului de afaceri.”, se arată în comunicatul de presă făcut public de cei de la Direcția Națională Anticorupție.

 

Instanțelea dispus sechestrul asigurator asupra unui imobil al comisaruli Bocșa Vlad Nicolae, până la recuperarea sumei de 4000 de lei. Dosarul se află acum pe masa instanțelor de la Tribunalul Bihor, cu propunerea menținerii măsurilor asiguratorii dispuse în cauză.

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *