Rezultatele evaluării naționale, prin discuții telefonice. Cum se agită părinții

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Părinții au fost cei care s-au agitat mai mult decât elevii la aflarea rezultatelor de la evaluarea națională, astăzi, la Șciala Grigore Moisil. Unii își doreau și mai mult de  la copiii lor, pe când alții nu erau decisi dacă fac sau nu contestație.

 

Afișarea rezultatelor de la evaluarea națională a adus părinții și elevi în curțile unităților de învățământ. Datorită site-ului ministerului educației, care a fost mai bine pus la punct decât anii anteriori și care nu s-a mai blocat, la școala au ajuns în principiu doar cei care nu au fost prea mulțumiți de notele obținute, în special părinții, căci parcă elevi au fost mai puțini. Încă de la 50 de metri de școală s-a simțit atmosfera dată de afișarea rezultatelor. Doi elevi din categoria rebelilor se minunau de notele unei colege, în timp ce trăgrau dintr-o țigară:

„Cum mă, cum dracu să ia Ana doar 4,40 la mate. Chiar ea?”, se mira unul dintre ei.

Rezultate evaluare nationala

Peste drum de școală, o doamnă blindată cu ochelari vorbea revoltată la telefon. Se simțea din depărtare nemulțumirea pe care o exprima. Era nemulțumită de rezultatele odraslei sale, rezultate pe care nu le punea nici în cârca odraslei, nici a ei ci a anturajului.

„Păi dacă mai rămâne în anturajul ăsta, cine știe unde ajunge. Așa nu se mai poate. Gata, acum oricum nu mai are ce face.”, se revolta doamna.

Rezultate evaluare nationala

În fața școlii parcă spiritele sunt puțin mai calme. O doamnă, tot într-o discuție telefonică, pare mai împăciuitoare.

„Nu e 10, dar e 9,70, tot e bun și 9,70. A luat 9,65 la matematică și a ișit media 9,70, dar e bine. Se putea și mai bine dar și asa e ok”, încerca doamna să lămurească vocea de la celălalt capăt al telefonului.

La masa de după poarta de intrare în curte, doi domni. Ambii discutau la telefon. Unul dintre ei căuta soluții.

„Da, facem dar poate fi și 7 poate fi și nouă. Nu ai de unde să ști ce e pe lucrare aia. Orice poate fii”, explica omul făcând cel mai probabil referire la rezultatele care le poate aduce o contestație depusă.

Rezultate evaluare nationala

În fața intrării în școală, părinți și copii deopotrivă, cu foile cu subiectele în mână. Unii recalculau, alții se resemnau, mai era printre ei și câte o față zâmbitoare, dar la fel de rare ca și macii prin lanurile de grâu.

Rezultate evaluare nationala

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *