Agricultorii și autoritățile publice se pregătesc de viitoarea sesiune de finanțare a proiectelor pe mediu

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Peste 70 de persoane, provenind din administrația publică, domeniul agriculturii sau firme care sriu proiecte cu finanțare europeană au participat la o sesiune de informare cu privire la proiecte pe mediu care se vor putea depune pe perioada 2017-2022. În cadrul întâlnirii s-a discutat despre proiectele deja încheiate pe mediu precum și despre oportunitățile viitoare.

 

 

Dezbaterea publică sub titlul „Controlul integrat al poluării cu nutrienți”, organizat în 14 iulie în localitatea Păulești a adunat la ora programată pentru începere peste 70 de persoane interesate de acest domeniu, aceștia reprezentând administrația publică, agricultorii sau specialiștii în proiecte europene, interesați de viitoarele oportunități de absorbire a fondurilor  pe proiecte de mediu, după ce vechea perioadă de finanțare a fost un succes.

Întâlnirea s-a dorit și s-a reușit să fie una interactivă, publicul adresând întrebări și clarificându-și unele probleme în timpul dezbaterilor. Cei din sală au putut afla ce se va finanța în următoarea perioadă de finanțare, la ce anume să fie atenți atunci când completează dosarul ce se depune precum și cum să abordeze ideea finanțării, care se va face în urma unei competiții între comune. Această competiție va face ca autoritățile să vină singure cu soluții pe care să le propună autorității de mediu.

Paulesti - dezbatere

„După perioada 2007-2014 am făcut unele customizări ale proiectului astfel încât pentru noua perioadă de finanțare investițiile vor fi realizate pe baza unei competiții a comunelor și de această dată comunele vor veni, analizând propriile interese, cu soluții pe care să ni le propună nouă spre finanțare, domeniile de acțiune rămânând aceleași din prima etapă. ”, a declarat Paul Popa, specialist tehnic monitorizare și evaluare în cadrul unității de management a proiectului din cadrul Ministerului Mediului.

Pe vechiul program de mediu s-au realizat investiții prin proiectul „Controlul integrat al poluării cu nutrienți” în 86 de comune din toată țara, una dintre acestea fiind chiar comuna Păulești. Prin cadrul acestui proiect în localitățile Petin, Amați, Rușeni din comuna Păulești s-a realizat canalizarea, în valoare de 9 milioane de lei, s-a realizat o platformă pentru depozitarea gunoiului de graj și s-au plantat perdele verzi pe marginea drumurilor.

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *