Kompromisszumos megoldást ajánl a polgármesteri hivatal az útjavítások ügyében. Létrehoznák a saját kivitelező cégüket

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Szatmár megyében nagy gondokat okoz a nem megfelelő közlekedési infrastruktúra hiánya, az utak rossz állapota, illetetve azok elhanyagoltsága. Ez a jelenség részben annak köszönhető, hogy több kivitelező cég fellebbezett a nyilvános licit után, így az önkormányzat még fél év elteltével sem tudja a munkák elvégzésére szerződtetni a kivitelezőket. Bár a következő hat hónapban sincs erre reális esély, viszont a probléma valamelyest megoldódni látszik, annak ellenére, hogy a megyében nincs olyan cég amely legálisan betömhet egy kátyút, hiszen a törvény tiltja, hogy a polgármesteri hivatal egyenes úton szerződjön bárkivel is.

 

Az új városvezetés törekszik arra, hogy megoldást találjon erre a problémára, sőt már konkrét elképzelésekkel is előrukkoltak, amelyet Adrian Albu alpolgármester ismertetett.

 

„A lehetőségek között szerepel egy olyan társulás létrehozása, amelyben a polgármesteri hivatal mint többségi részvényes van jelen, ezáltal bizonyos munkálatokat kivitelezése megoldhatóvá válna. A kisebb karbantartási munkálatokra gondolok és nem a hatalmas befektetéseket igénylő megvalósításokra. Furcsának tartom, hogy a decentralizáció világában mindent fordítva kell csináljunk, viszont nincs más lehetőség. Szükségszerű lenne egy ilyen lépést megtenni, hogy elkerüljük a hasonló helyzeteket, hogy bár  rendelkezünk az útjavításokra szánt összegekkel, de mégsem tudunk munkába állítani senkit.” — fogalmazott az alpolgármester.

 

A polgármesteri hivatal által létrehozott kereskedelmi társulás végezné el a megyében a kisebb útjavítási munkálatok zömét, amely megfelelő alternatívaként szolgálna azokra az esetekre, amikor a kiírt licit stagnálása miatt olyan félbehagyott munkálatok éktelenkednek a városban, mint a 17 lakónegyedbeli, valamint a Carpați I és II lakónegyedben találkató sorsukra hagyott parkolók.

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *