Soluție de compromis găsită de primărie pentru problema asfaltărilor. Își face firmă proprie de asfaltări

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Satu Mare ca municipiu are în acest moment o problem din punct de vedere al infrastructurii rutiere, atât că nu se ridică la nivelul dorit de către sătmăreni și necesar lor, dar nu poate fi nici întreținută. Astda datorită contestațiilor care blochează licitația pentru atribuirea contractului de lucrări publice de mai bine de jumătate de an și nici în următoarea jumătate nu există prea multe speranțe să se resolve problema. În aceste condiții în Satu Mare nu există o firmă care din punct de vedere legal să poată să astepte eventual gropi, pentru că legea nu permite primăriei să încredințeze direct alte contracte.

Noua conducere a municipiului caută soluții în acest sens, iar una dintre acestea, care pare să fie cea mai viabilă, a fost prezentată de viceprimarul Adrian Albu.

„Avem în vedere înființarea unei societăți unde primăria să fie acționar majoritar, care să se ocupe de astfel de lucrări. Lucrări mici, de întreținere, nu lucrările de investiții acelea mari. Este ciudat că într-o lume a descentralizării noi facem exact invers, dar nu avem alte soluții. Asta ca să nu mai avem situații să nu putem să facem nici o lucrare deși avem banii în buzunar”, explică Adrian Albu.

Societatea comercială care ar urma să fie înființată de primărie ar face lucrările minore din municipiu, fiind o alternativă pentru alte situații în care licitațiile ar fi blocate, astfel încât sătmărenii să nu aibă parte de șantiere deschise și abandonate, cum e cazul parcărilor din Micro 17, Carpați I și II

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *