Egy Teleorman megyei család megsegítése érdekében bocsátja árverésre egyik festményét Abkorovits Róbert

0
475
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Egy teleormani hatgyerekes család megsegítésére vállalkozott szinte egy egész ország. A nehéz anyagi körülmények között élő szülők bankkölcsönt vettek fel, hogy biztosítani tudják iskolakezdésre a gyerekeknek a tanszereket. Ehhez a nagylelkű összefogáshoz csatlakozott Abkorovits Róbert szatmárnémeti festőművész is, akit mélyen megérintett a család története és azonnal eldöntötte, hogy megpróbál segíteni a szülőkön. A képzőművész elhatározta, hogy árverésre bocsátja az egyik festményét, majd az abból befolyt összeget felajánlja a családnak, hogy ebből fedezni tuják a felvett hitelt.

646x528

„Az esélyegyenlőtlenség sajnos a mindennapok részét képezi, amely nem csak ebben az országban aktuális téma. Minden gyerek megérdemli az esélyt arra, hogy megfelelő oktatásban részesüljön, hiszen a mi jövőnk azokban az ártatlan, tudásra szomjas lelkekben van, akik minden további nélkül magukba szívnák az ismereteket. Mert maga a csoda akkor jön létre, amikor a gyerekben tündöklő, tudás utáni vágy nyers ereje kiszabadul, mert a pedagógus ismeretlen dimenziókat tár fel előtte.” — mondta a festőművész az Adevărulnak.

 

Abkorovits Róbert a Szatmári Művészeti Iskola festészet tanára, akinek nem ez az első ilyen nagylelkű gesztusa, hiszen legutóbb tavaly a szeptember 23-i Rotaract Bálon is felajánlott árverésre egy festményt, hogy a szatmári közösséget segítse az abból befolyt összegből. Az akkor elkelt „Culorile pasiunii” festmény a Szatmárnémeti Képzőművészeti Múzeum falát ékesíti. A teleormani család megsegítésére egy 150/150 cm átmérőjű munkáját ajánlotta fel, amelynek kikiáltási ára 2000 lej. Azok, akik szeretnének részt venni az árverésen jelentkezhetnek magánál a művésznél, a Facebook oldalán.

 

 

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ