Nagy volt a tömeg az Autonetnek szervezett állásbörzén

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

A hét utolsó munkanapján sok olyan szatmári járt szerencsével, akik valamilyen állást kerestek. Az Autonet kezdeményezése révén pénteken tartottak állásbörzét Szatmárnémetiben. A cégcsoport több alkalmazottat is keresett, ugyanis a cégen belül 80 munkahely várt betöltésre. Több munkanélküli, illetve olyan személy is élt a lehetőséggel, akik már régóta új munkahelyre vágynak.

 

A pénteki állásbörze 9 órakor nyitotta kapuit, de már ekkor többen vártak a rendezvénynek helyet adó Szakszervezetek Művelődési Háza előtt, hogy elsőként juthassanak az információkhoz. Az előző börzékhez képest kevesebben jelentek meg a művélődési házban. Az eseményt a helyi politikai vezetők nyitották meg, majd pedig indulhatott a vadászat. „Mindenkit arra bíztatok, hogy találjon magának egy állást. Még ha nem is feltétlenül egy állom munkát, vagy egy olyat amely a legjobban illik az adottságaikhoz, viszont a lényeg az, hogy bekerüljenek a rendszerbe. Egy közösségbe, ahonnan majd fejlődni lehet, hiszen ezáltal megtalálhatják azt az állást is amelyre mindig vágytak” — köszöntötte a börzén megjelenteket Adrian Albu alpolgármester.

 

A hivatalos megnyitó után az álláskeresők megrohamozták a jelenlévő munkaadók standjait, a legnépszerűbb cégek között szerepelt az Autonet. A HR-es alkalmazottak szorgosan gyűjtötték be az önéletrajzokat, viszont volt olyan, aki a jelenlegi börzére is zsebre dugott kézzel érkezett. Nagy volt a nyüzsgés a Plastica standjánál is, ugyanakkor más cégek sem panaszkodhattak, sokan pályáztak az UNIO, a GP SOFA, a Classtec és az Autonova megüresedett állásaira is. A tumultus egyre nagyobb lett, egyrészt a munkakeresőknek túl nagy választéka nem volt a megjelent cégek közül, másrészt felgyűltek a sorok, ugyanis a jelentkezőknek a személyes beszélgetésre is lehetőségük nyílott.

 

A legtöbben a képesítést nem igénylő állásokra pályáztak, viszont bőven akadt felsőfokú végzetséggel rendelkezőknek is munka. A szatmáriak összesen 140 szabad munkahely közül választhattak, de azok, akik mégsem kaptak munkát, még elmehetnek az októberi állásbörzére is, amelyet a frissen végzetteknek tartanak.

 

 

 

 

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *