A kreatív toborzási módszerek hódítanak a nagyvilágban
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

A munkaerőhiány kreatívvá teszi a cégeket, és már nem csak arról van szó, hogy kreatív hirdetésekre van szükség, hanem a cégeknek azokat is el kell érniük, akik adott pillanatban nem is aktív munkakeresők, írja a hvg.hu.

 

Íme néhány igazán eredeti toborzási módszer:

 

Egy autógyár, úgy keresett új autószerelőket, hogy ötven rossz autót toltak be különböző szerelőműhelyekbe, az autó alján pedig elrejtettek egy üzenetet, hogy ha a szerelő a hibát megtudta javítani, szívesen látják a cégnél. Mint kiderült, ez a módszer sokkal hatásosabb volt bármely korábbi.

 

Egy cég kódolva adta fel informatikust kereső hirdetését, és kódolva is kellett rá válaszolni. Így maga a hirdetés is feltűnőbb volt, másrészt rögtön kizárták a hozzá nem értőket.

 

A Gyro International londoni reklámcégnél, amikor bővíteni akarták a kreatív részlegüket, feltérképezték a konkurencia legjobb embereit. Egészen addig mentek, hogy azt is megtudták, hogy ezek az emberek hol ebédelnek, az éttermekbe pedig 100 ezer Gyro szendvicseszacskót vittek be a következő kérdésekkel: Menjek? Maradjak? Tart valamerre a karriered?  A zacskók néhány hét alatt elfogytak, ezalatt a cég netes forgalma 20 százalékkal emelkedett, és három embert sikerült felvenniük.

 

Az IKEA ausztrál áruházába toborzott úgy, hogy a bútorok kartondobozába „rejtette” el az álláshirdetést, abból kiindulva, hogy a termékeket kedvelő lojális vásárlók szívesebben szegődnek el a céghez.

 

A GE létrehozott egy Bitfection nevű online programozói játékot, melynek célja a legjobb munkaerő megtalálása volt. A játék egy optimalizációs probléma megoldására épült. A pályák sikeres teljesítését követően a GE kiértékelte és pontozta a játékosok teljesítményét. A legmagasabb pontszámot elérő játékosokkal felvették a kapcsolatot egy állásinterjú lehetőségét kínálva. A játék két hónapon keresztül volt elérhető, ezalatt több mint 15 ezren látogatták meg az oldalt és több mint 600-an regisztráltak.

Szakemberek szerint a toborzás és kiválasztás már most is komoly időt és pénzt emészt fel a cégeknél, a kreatív technikák nagyon sokszor nem kerülnek sokba, de sokkal hatékonyabbak, mint egy klasszikus hirdetés.

 

Forrás: hvg.hu

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *