A rendőrség a „hibás” a járdák állapotáért a Decebal hídon. Miért okosabbak ők a tervezőknél

0
597

A Decebal híd felújítása során sok változtatás történt menet közben. Az előző városvezetés által kezdeményezett felújítás tervei felületesek voltak és sok tényezőt hagytak figyelmen kívül. Az egyik ilyen pont a gyalogosok biztonságát érintette, amelyre a rendőrség munkatársai hívták fel a figyelmet. Az eredeti tervekben a járdasegélyt 40 centiméteresre tervezték, amellyel a rendőrök nem értettek egyet és kérték a tervek megváltoztatását. Ennek köszönhető az a tény, hogy a járdák még mindig befejezetlenek a hídon.

 

„Részben mi vagyunk azért a felelősök, hogy a hídon a járdák még nem készültek el. A kivitelezési tervekben 40 centiméteresre tervezték a járdák magasságát, viszont mi azt tanácsoltuk, hogy a Golescu hídhoz hasonlóan helyezzenek ki korlátot a gyalogosok védelmére. Amennyiben csak az útpadka maradna és egy véletlen következtében nekimenne egy autó, megugrana és egyenesen a járókelőkre zuhanna.” — jelentette ki Vlad Florentin felügyelő.

 

A hídon a járdák egyhamar nem készülnek, várni kell amíg befejezik az utak leöntését. Addig is a járókelők arra kényszerülnek, hogy úgy keljenek át hídon, ahogy tudnak.

Comments

comments

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *