O firmă sătmăreană, „Cel mai promițător brand românesc” din 2016. Merită toată aprecierea sătmărenilor

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Brandathlon este o competiție națională destinată susținerii brandurilor românești al cărei mare titlu a ajuns în acest an în judetul Satu Mare. Programul „Cel mai promițător Brand Românesc”  a ajuns la cea de-a șasea ediție și urmărește în fiecare an să dea un impuls brandurilor românești cu potențial.

Regulamentul concursului este relativ unul simplu, putând să se înscrie în competiție brandurile românești care îndeplinesc un minim de condiții impuse de organizatori. Aplicația acestora este studiată de către un juriu care mai apoi se pronunță cu privire la brandul care este cel mai promițător. Firmele care se pot înscrie sunt start-upuri, fie ele firme mici, mijlocii sau mari, care cunosc importanța brandingului.

Firma care este desemnată „Cel ai promițător brand românesc” are parte din de un an de zile de consiliere gratuită pentru construirea unui brand solid pe piața românească. Anul acesta marele premiu a ajuns la o firmă din județul Satu Mare, mai exact firmei Doctor Vitamin, care produce suc natural de mere în localitatea Odoreu. Firma are câțiva ani vechime și este prezentă în marile lanțuri de magazine cu produsele pe care le produce. Brandingul pe care îl vor primi în anul care urmează este bine venit pentru noua linie de produse cu care firma a intrat pe piață recent.

978x0

„„Am fost primii din România cu acest ambalaj la trei litri în Auchan. Acum suntem listaţi la Billa, la Cora, la Carrefour, Selgros şi Metro. Dar acum au apărut mult mai multe firme în domeniul acesta, care produc suc de mere, fie mai mari, fie mai mici. Dacă acum şase ani am fost singurii, acum sunt între 15 şi 20 de firme pe rafturi în toate supermarketurile”, povesteşte Csizek Adalbert.

Intrarea în rândul furnizorilor pentru marile lanţuri de supermarketuri nu a fost uşoară, aceştia privind un producător local cu scepticism. A fost de nevoie de multe negocieri, discuţii, vizite la fabrica de la Odoreu, până ce Doctor Vitamin a ajuns să fie un brand acceptat.

La început, au produs doar sucul de mere, dar curiozitatea şi dorinţa de a se extinde i-a făcut să încerce tot felul de combinaţii, astfel încât în prezent sucul de mere se produce atât ca sortiment individual, dar şi în combinaţie cu suc de portocolă, suc de pere sau suc de coacăze. Cum nicio afacere nu creşte fără să întâmpine probleme, cu cât cererea de suc a fost mai mare şi aprovizionarea a fost mai dificilă.

„În prezent mare parte din marfă o luăm din judeţ, de la producătorii locali şi din jur. Dar nu ne ajunge şi asta pentru că ei nu au condiţii de depozitare şi atunci nu putem lua pe tot parcursul anului de la ei că li se strică marfa. Suntem nevoiţi să importăm şi din Ungaria”, explică domnul Csizek despre probleme cu care se confruntă.”, este o parte din materialul publicat pe site-ul www.obiectiv-sm.ro despre această firmă, în data de 2 august

 

 

Citește și:

O firmă sătmăreană mobilează cele mai frumoase case din Germania. Nemții adoră produsele lor

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *