OPINIE!!! O bursă cu de toate…A alergat lumea după trei ștampile ca și concurenții la „Românii au Talent” pentru trei de „DA”

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Nu am ratat nici o bursă a locurilor de muncă până acum de patru ani de zile. Cam 8 în total. Dar parcă nici una nu a avut strălucirea de acum. Au fost dăți când am mers trimis de șef să vânez oamenii veniți pentru ștampilă, a fost când am mers să scot în evidență că trăim într-o țară vai de mama ei unde nici un CV nu știu oamenii să facă. Astăzi m-am dus să fac o știre, la fel ca acum o lună sau în primăvară, știri normale, informative, despre câți angajatori, câte locuri de muncă, câtă lume etc etc  etc, dar realitatea de la bursa de astăzi a fost prea cruntă.

img_3259

Bursa absolvenților a avut de toate, mai puțin absolvenți. Nu am nimic cu nici o categorie socială, am ceva cu cei care se folosesc de anumite categorii sociale. Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți a avut în proporție de 70% persoane de etnie rromă, trecute de 40 de ani, unele poate chiar la vârsta pensionării, apreciate strict de un ochi de necunoscător.

img_3258

Bursa a început cu tăvălugul oamenilor înăuntru, dar cu măsură, să nu facă gălăgie prea mare la deschiderea oficială, dar nici să nu se țină discursurile în gol. De parcă niște oameni cu stomacul gol, în căutare de loc de muncă – ăștia mai degrabă grăbiți să plece de acolo – aveau chef tocmai de discursuri. Prefectul Radu Bud le-a vorbit oamenilor despre o oarecare sortare a locurilor de muncă, o cerere selectivă pentru muncă. Dacă ați ști ce selectivi sunt oameni, dacă s-ar putea ei ar selecta să stea acasă și să primească banii. A, scuzați, chiar au primit așa ceva și până acum, se numește ajutor social, singurul care i-a făcut să vină până la bursă, pentru a nu îl pierde.

img_3265

Apoi o anumită doamnă de la Agenția Națională de ocupare a locurilor de muncă a îndemnat agenții economici la empatie și răbdare. Atunci mi-a tresărit sufletul și am zis: „Da, în sfârșit s-a uitat cineva și peste public”, dar a dat cu bota în baltă la a doua frază, când le-a cerut celor prezenți să își vândă CV-ul cât mai scump. Nu vă supărați, care CV doamnă?

img_3267

Cât despre public, fără a generaliza, dar permițându-mi să consider că mare parte au fost așa cum i-am văzut eu, au fost acolo mai mult de musai decât de voie bună. Umblau săracii după trei ștampile mai energic decât se rup ăia pe scenă la Românii au Talent pentru trei de „Da” să treacă în etapa următoare. Totuși au fost și unii de bună credință și în fața lor merită scoasă pălăria, pentru că nu se dau bătuți și fac eforturi pentru a evolua și pentru a-și găsi un loc de muncă.

img_3288

Știm poezia cu „bursa pentru absolvenți dar și pentru toți cei care își caută un loc de muncă sau vreau să îl schimbe pe cel care îl au” – de parcă un angajat din fabrică primea liber să vină la bursă să își caute alt loc de muncă. Privind publicul, comparându-l cu cel de la alte burse, există suspiciuni că a fost adus pentru număr și nu pentru că cineva chiar spera că aceștia vor fi angajați.

Dar la urma urmei e doar o opinie.

 

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *