La Medieșul Aurit s-a descoperit cel mai mare cuptor de ars lutul

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

La Medieșul Aurit continuă săpăturile arheologice pentru scoaterea la lumină a cuptoarelor dacice aflate îngropate în pământ. Zona are câteva sute de astfel de cuptoare dacice de ars lutul care până acum au fost neexploatate din lipsă de resurse dar și pentru că nu s-a știut până nu de mult că zona a fost cândva un centru dacic.

În acest moment există câteva cuptoare descoperite și spațiul din jurul lor amenajat pentru a primi turiștii, dar se dorește ca în zonă să se creeze un punct de interes turistic și mai multe astfel  de cuptoare să poată fi vizitate.

O echipă de arheologi a Muzeului Județean fac săpături în acest moment pe șantierul arheologic din zonă, deschizând a treia secțiune.

„Am deschis o nouă secțiune, a treia. Am descoperit trei cuptoare de ars ceramică, unul este cel mai mare descoperit pana acum aici la Medieș, are peste 2 metri și jumătate diametru. Am descoperit săptămâna asta un chiup întreg ( vas mare), săptămâna viitoare o să îl scoatem. Radem, săpăm în continuare și vedem ce descoperim. ”, a afirmat Robert Gindele, sef secție Arheologie în cadrul Muzeului Județean.

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *