A tejet és kiflit biztosító cégek vétkei. Milyen botrányokban voltak érintettek

0
280

Szatmár megyében január 3–án írták alá a nyertes cégekkel a tej–kifli uzsonnaprogram szerződéseit, és ezen a héten a diákok, illetve óvodások meg is kapták ezeket a termékeket — ám a szülők véleménye szerint a kapott kifli minősége és nagysága bőven hagy kívánnivalót maga után.

Az előző évek hagyománya szerint a megyét négy részre osztották, ebből háromban egy tordai cég biztosítja a pékipari terméket — az ő 0,36 lej/kifli (ÁFA nélkül) árajánlatuk volt a legjobb a jelentkező cégek közül. A negyedik részen, Nagykárolyban és környékén egy Szatmár megyei cég nyerte meg a közbeszerzési eljárást — ők 0,35 lej/kifli (ÁFA nélkül) árat ajánlottak. Mindkét cég kiflijének 120 napos szavatossági ideje van.

A tordai cég a Logistic Media Pop Art, amely az utóbbi években nagyon is jelen volt az uzsonnaprogram közbeszerzési licitjein, s bár cégszékhelyük Tordán van, felbukkant a Vaslui megyei liciten is — anélkül, hogy legalább egy mini–kiflisütődéjük lenne azon a vidéken. Mi több, a 2016–os Arad megyei uzsonnaprogram–licitet elvesztette, érdekes módon a nyertes cég „alvállalkozója” vagy ha jobban tetszik „al-beszállítója” lett. Egyébként Arad megyében pattant ki a legnagyobb botrány is, amelyben a  Logistic Media Pop Art érintve volt — miután egy harmadik osztályos kislány zsilettpengébe harapott az uzsonnakifliben. Szerencsére a penge fogai közé szorult és nem vágta össze a száját. És ez a cég Szatmár megye költségvetéséből több mint 3,7 millió lejt fog kapni.

Nem makulátlanul tejfehér a mind a négy részen tejet biztosító Kovásznai megyei cég sem, amely 0,66 lej/nap/gyermek, illetve egyes helyeken 0,68 lej/nap/gyermek árajánlatukkal nyerték meg a közbeszerzés eljárást. Tavaly jelentős összegre bírságolta meg a Versenytanács, mert „bevetett néhány trükköt” bizonyos licitek megnyerése érdekében.

 

Comments

comments

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *