Primăria propune fuziunea a două grădinițe. PSD se opune

0
1850
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

În cadrul unei conferințe de presă, președintele grupului de consilieri PSD din Consiliul Local Satu Mare, Radu Roca aprezentat unul dintre proiectele de consiliu local din luna ianuarie la care consilierii PSD au obiecții. Este vorba de planul rețeaua școlară a municipiului Satu Mare pentru anul 2017-2018, propusă de primărie.

Conform celor declarate de Radu Roca, primăria a propus fuziunea grădiniței 14 Mai cu Grădinița numărul 6 de pe strada Luceafărului precum și a grădiniței numărul 9 cu grădinița numărul 13, acestea două fiind în cartiere diferite,una în Micrp 14 și una în Micro 15. Motivul pentru care primăria propune aceste fuziuni este faptul că două dintre grădinițe nu au postul de director ocupat în urma concursului. De menționat este faptul că rețeaua școală a fost realizată înainte ca noul Ministru al Educației să scoată din legea educației articolul care prevede că cei care au participat la concursul de director și nu au au fost admiși nu pot ă mai ocupe un post de director.

Radu Roca afirmă că fuziunile propuse de primărie contravin legii, care afirmă că ele pot avea loc doar atunci când în una dintre unitățile școlare numărul de elevi scade sub 150, ceea ce nu se regăsește în cazul grădinițelor propuse pentru a fi absorbite.

În cazul unei fuziuni există un singur aspect pozitiv, respectiv economia la bugetul local cu salariile a doi directori de grădiniță.

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Comments

comments

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *