Din culisele ambulanței! Te-ai întrebat vreodată la ce se gândește un asistent când îi moare pacientul în brațe?

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Claudiu lucrează ca asistent pe ambulanță de aproximativ 14 ani și recunoaște că munca pe ambulanță este una specială. A avut parte de sute de cazuri și scenarii diferite la intervenții, unele mai grele, alte mai ușoar, dar recunoștința oamenilor și ideea că a făcut un bine, poate chiar că a salvat o viață, îl ajută, îi dau putere și încredere să meargă mai departe.

IMG_7627

Nu fiecare intervenție este însă ușoară și se mai întâmplă ca pacientul să moară în ambulanță, lângă el, poate chiar ținându-l de mână, clipe deloc ușor de trecut peste.

„Până ajungi acolo te gândești ce te așteaptă când ajungi acolo, ce ai avea de făcut în funcție de ce ți s-a spus, ce ai de pregătit până ajungi acolo. Din păcate la întoarcerea de la caz am avut și situații în care pacientul a decedat. Vorbim de momentele de după ce manevrele de resuscitare și tot ce poți face pentru omul respectiv le-ai făcut. Încerci să te desprinzi puțin, nu poți de tot,bineînțeles,eventual te gândești ce puteai să faci altfel sau să faci în plus.”, afirmă Claudiu Sighiartău, asistent pe ambulanță.

Recent, au fost prezentate mai multe cazuri de echipaje agresate, atît verbal cât și fizic de către aparținătorii celor pentru care s-a solicitat ajutorul. Aceste scenarii fac parte deja din viața lor, le acceptă și încearcă să le accepte, atâta timp cât nu le afectează integriatea fizică și nu le obstrucționează munca.

„De cele mai multe ori e foarte stresant, presiunea e foarte mare din partea oamenilor. Noi nu putem să facem minuni, încercăm doar să facem tot ce ne stă în puțință să facem cu medicalentele și materialele pe care le avem, cu aparatura. Bineînțeles că nu poți să mulțumești pe toată lumea. Pe undeva e și normal ca aparținătorii, familia, să nu vrea să accepte boala celui drag sau problema celui suferind și normal câteodată există și momente în care ești pus sub presiune. Încercăm să le rezovăm pe toate cu experiența pe care o avem”, afirmă asistentul.

În ciuda acestor momente neplăcute, echipajul de pe ambulanță păstrează în amintire doar momentele fericite, momentele care le aduc bucurie și le dau putere să mai urce încă o dată în autospecială și să plece la o solicitare. Unele dintre acestea sunt glasurile tremurânde ale celor de pe targă,care le mulțumesc pentru ajutor sau vizitele pacienților, odată externați din spital, care trec pe la Serviciul Județean de ambulanță pentru a le mulțumi.

 

 

 

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *