Rotary Satu Mare și partenerii din Oklahoma City au recepționat aparatura de 40.000 de dolari de la Spitalul Județean

0
4836
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Rotary Satu Mare a finalizat donația de aparatură medicală pentru secția de Hosto-patologie a Spitalului Județean Satu Mare, aparatură achiziționată în urma strângerii de fonduri de la Balul Rotary de săptămâna trecută și prin intermediul unui grant Rotary Internațional. În realizarea acestui proiect cei de la Rotary Satu Mare i-a avut parteneri pe colegii lor din Oklahoma City, Statele Unite ale Americii.

Opt dintre membrii clublui Rotary din Oklahoma au venit în această săptămână la Satu Mare pentru a-și cunoaște partenerii dar și pentru a vedea rezulatele proiectului pe care l-au susținut, respectiv apatura de la Spitalul Județean. Ei au fost primiți de la colegii de la Rotary Satu Mare și de directorul medical interimar al Spitalului Județean, Marius Roatiș, care le-a făcut introducerea și apoi le-a fost gazdă prin spital.

Sponsorizarea făcută de Rotary este una considerabilă, atât financiar cât și din punct de vedere a modului în care munca medicilor a evoluat datorită aparaturii.

„Dacă până acum lucram manual, procesam piesele cu ajutorul unei etuze termostat, acum aceste aparate lucrează automat, munca noastră acum a evoluat extraordinar. Înainte aveam nevoie chiar și de cinci zile să dăm un rezultat, acum totul se rezolvă mult mai repede. ”, a declarat medicul Vereș Ioan Florian – medic primar.

Partea de sponsorizare care a revenit Rotary Satu Mare din acest proiect a fost de 15.000 de dolari, bai strânși la balul caritabil, restul sumelor venind din diverse surse.

„Acum o săptămâna am avut un bal de caritate, scopul acestuia era să strângem partea noastră din acest Global Grant, adică 15.000 de dolari, ceea ce s-a și întâmplat. Ca să accesăm acest Global Grant au fost câteva cerințe, printre care să avem un partener din alt district, astfel încât am reușit să luăm legătura cu clubul din Oklahoma City și astăzi au venit ca să vadă modernizarea pe care am adus-o laboratorului. Rotary Satu Mare a sponsorizat cu 15.000 de dolari, districtul nostru ne-a dat 1000 de dolari, districtul 7570 din StaeleUnite ne-a dat 7000 de dolari, clubul din Oklahoma City – 1000 de dolari, diferența de la fundația Rotary Internațional”, a declarat Monica Șuta, președinte Rotary Satu Mare pe mandatul 2016-2017.

„Proiecte sunt anuale, anul Rotary Internațional lansează astfel de granturi. Proiectele sunt de dificultate medie, ele pot fi redactate exclusiv de cluburile Rotary și ceea ce este bine, sunt foarte rapide, se derulează rapid, se scrie proiectul, evaluarea durează o lună-două luni și după care se poate face implementarea, transferu fondurilor este facil și totul decurge într-un ritm alert.”, a declarat Zsolt Csengeri, membru Rotary Satu Mare.

Aceasta nu este nici prima, iar cei de la Rotary Satu Mare promit că nici ultima donație pe care clubul o face Spitalului Județean, dar este cu siguranță una dintre cele mai mari donații pe care instituția spitalicească le-a primit din partea comunității.

IMG_9232 IMG_9253 IMG_9258 IMG_9261 IMG_9269

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Comments

comments

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *