Liberalii sătmăreni au marcat 142 de ani de la înființarea PNL

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

PNL Satu Mare, prin aproximativ 20 de reprezentanți a marcat împlinirea a 142 de ani de la nașterea Partidului Național Liberal, astăzi cel mai vechi partid din România. Puntul de întâlnire a fost la bustul lui Ion. IC. Brătianu, acolo unde s-a depus o jerbă de flori de către liberali, avându-i în față pe Adrian Albu, Romeo Nicoară, Doina Fher și Sobius Monica.

„142 de ani și o zi de la constituirea Partidului Național Liberal, astăzi cel mai vechi partid din România, partid istoric cum se spune, fondat de mai mulți înaintași, dintre care cel mai important a fost tatăl lui Ionel I.C Brătianu., care a fost cel mai important dintre cei care au marcat istoria modernă a României. PNL a fost întotodeauna în mijlocul, în vârful și la originea a foarte multe evenimente importante din istoria României.”, a declarat Adrian Albu la bustul lui Ion I.C. Brătianu.

IMG_9308

De la bust s-a mers la Biblioteca Județeană, acolo unde a fost primul sediul al PNL Satu Mare, unde s-a depus o nouă jerbă de flori.

„Această a doua jerbă a fost depusă în acest loc unde a avut pentru pria oară sediu PNL Satu Mare în perioada interbelică. Vechimea pe care o are PNL în România ne arată că este o instituție, alături de alte instituții, fondatoare a statului modern român.”, a afirmat deputatul Romeo Nicoară

IMG_9314 IMG_9316

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *