OPINIE!!! Concursul de la APIA, anulat pentru neamuri de ministru? Coincidență sau românism?

0
4035
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

APIA Satu Mare a organizat de două ori concursul pentru ocuparea posturilor vacante, respectiv patru funcții de execuție, posturi călduțe, unde orice cetățean care visează să ajungă bugetar și-ar dori să-și instaleze dosul, pentru comoditatea viitorului.

De aceea a fost și bătaie pentru acele locuri, unii determinați să se autodepășească și să înceapă o nouă etapă în viață, alții determinați de faptul că au mai avut și alte persoane din familie care au trecut pe acolo și asta le-ar putea da un plus.

Dacă primul concurs a avut totuși o bază pentru a fi anulat, lipsa reprezentantului Instituției Prefectului, unde nu îți vine să areți cu degetul că omul s-a răcit, cel de-al doilea e un mare semn de întrebare. Conform rezultatelor, pentru fiecare dintre posturi, la proba scrisă, există persoane care au promovat examenul. Și totuși el se anulează înainte de proba orală. De ce? De ce nu s-a amânat doar susținerea probei orale și să se țină cont de rezultatele de la proba scrisă?

Păi poate un răspuns ar fi în numele celor care au luat parte la concurs. Ca să nu o lungim mai mult, o bătălie interesantă a fost pentru postul de Consilier, Clasa I, grad profesional principal – Serviciul Măsuri Specifice. Pentru necunoscători, numele de pe listă nu spun nimic, pentru alții însă reprezintă un cerc de oameni destul de des activ public, direct sau indirect.

Trei dintre concurenți sunt rudele cuiva. Dalia Tivadar, cea care a luat și cea mai mare notă la concurs pe acest post este soția fostului director DSP, Marius Meghișan, Ghiarfaș Alina este soția fostului candidat la primăria Satu Mare, cu al doilea punctaj din cei care au susținut examenul pentru această probă. Al treilea nume, mai puțin cunoscut dar cu rude mai puternice, este cel a lui Ervin Kolozsvari, care este cumnatul Ministrului Apărării Naționale, Gabriel Leș, fost director APIA.

Coincidență sau nu, acesta nu a luat examenul, obținând doar 26 de puncte. Dacă cumnatul său are vreo legătură cu anularea concursului, e greu de spus, dar scenarii se pot face. Că domnul Leș nu are nici o implicare în promovarea acestei familii, sau altfel spus, că familia Kolozsvari nu are nimic de câștigat de când domnul Leș e „în funcție”, e o glumă de prostit copiii. Altfel ar însemna că e tot o coincidență faptul că soția domnului Ervin Kolozsvari, Mirela, a ajuns angajată la Instituția Prefectului imediat ce prefect a fost numit un om din PSD, partidul de proveniență al ministrului Gabriel Leș.

Dacă tot concursul de la APIA e doar un aranjament care a dat greș în primă fază, dacă toate funcțiile publice călduțe sunt doar pentru „oamenii cuiva”, dacă cetățenii de rând mai au voie să spere că pot evolua, dacă ceea ce se întâmplă se numește dreptate, vă lăsăm pe dumneavoastră să decideți. Acesta a fost doar un material de opinie, menit să pune gânduri în oameni și oamenii pe gânduri.

18716446_1529966893741062_803995016_n

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ