OPINIE!!! Zilele Orașului, mai puțin bâlci, mai mult festival? Cine a înțeles?

0
3965
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Ia uite că au trecut și Zilele Orașului Satu Mare.Pe cât au fost de așteptate, pe atâta au trecut de repede. Cum au fost? Păi cine a avut ochi să vadă a văzut…si bune și rele, că nimeni nu-i fără de păcat.

S-au anunțat niște zile altfel. Și puțin au fost altfel. În primul rând a fost norocul de partea sătmărenilor că nu a plouat. Singurul aspect pe care organizatorii nu au putut să îl controleze, în rest, au încercat să aibă totul sub control. Aaa, era să uit de „publicul cel mai fidel”, care a fost și în acest an primul în fața scenei. Doar nu aveau altceva de făcut acasă. Așa-i când nu pui bilet, sunt unii care is foarte dedicaț.

Să le luăm pe rând. Una câte una. Hai să începem cu concertele. Asta e partea cea mai sensibilă la care tot sătmăreanul se pricepe. De aceea organizatorii au mers la sigur, ca să nu riște nimic. Fără extremități gen BUG Mafia și Pomohaci, în același timp,pe scene diferite.S-a mers la sigur, ceva să prindă la toți. , 3SudEst, Breciu, Andra, Voltaj, Dr. Alban, Sounds Of Boney M – ceva ce prinde la toată lumea și e greu să nu îți placă. Pe lângă astea a mai apărut o Lora, ca să aibă și puștimea pentru ce să iasă în oraș, că restu, 25+ sau regăsit în cei enumerați înainte. Nu a lipsit nici muzica populară și câte puțin din genurile mai puțin comerciale, ca să fie de toate pentru toți, că la urma urmei sunt Zilele Orașului, chiar dacă s-a încercat să aibă iz de festival

IMG_9421

Fără mici…în fața scenei…da, n-au fost chiar așa înfipți în Piața 25 Octombrie, dar mirosul tot li s-a simțit până la scenă. Câte un iz de carne reîncălzită pe grătar te lovea din când în când și în backstage. Așa, cât să îți facă poftă de mâncare. Cât despre folie sub standurile cu mâncare, o fi fost, și o fi fost și bună, că nu mai sunt petele de ulei din alți ani pe asfalt, dar câteva tot au scăpat.

Dacă chestiunile prezentate înainte sunt mai greu de sesizat de marea masă, lipsa marilor oameni de afaceri care fac bani din prostia copiilor, a fost sesizabilă. Fără rulete, bliz-blizuri, huse de telefon și alte nebunii import China. Și astea s-au simțit și prin faptul că centrul a fost mai aerisit. Cine a dat o tură prin oraș, de curtoazie, a doua oară a știut exact ce și unde găsește, fără să riște să audă aparate de box în timp ce își mănâncă micii.

În rest, nici o schimbare radicală față de anii trecuți, poate puțin mai multă impunere din partea organizatorilor față de comercianți. Dar la urma urmei nu contează ce vinzi, ci cum te promovezi, iar aici a fost marele plus anul acesta – partea de marketing a evenimentului,care a fost exploatată aproape la maxim și care probabil a reușit să stârnească curiozitatea unei mese mai mari de oameni.

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ