Dzsungel a város szívében

0
242

A Szamos-töltés környékének egy rendezett, tiszta pihenőövezetnek kellene lennie, legyen szó annak a lakónegyedek felőli részéről, vagy akár a Szamos árteréről.
Az 16-os lakónegyedekben található szakasz árterében évekkel ezelőtt piknik övezetet alakította ki, sütögetőkkel, asztalokkal, padokkal, ám mindennek ellenére, számos szakasz nagyon kevés törődést kap, már ami főként a zöldövezetek karbantartását illeti. Sok helyen valóságos dzsungel uralkodik. A gaz és a magas bokrok már-már a parkoló gépkocsikkal vannak azonos magasságban.
Azok a lakosok, akik az érintett környékeken élnek, elégedetlenek, sőt sokan félnek is.
A bokrokban állatok bújnak el, és a kóbor kutyák, vagy éppen a rókák is veszélyesek a tömbházak körül játszadozó gyerekekre, főleg azóta gondolják így ezt többen, mióta többször is rókákat láttak a töltésen én annak környékén ólálkodni.
Sok esetben a töltéstől távolabb sem rózsásabb a helyzet. Az elhanyagolt zöldövezet sok esetben a gyalogosok és a kerékpárosok haladását is megnehezíti a töltés közelében, sokan pedig panaszkodnak amiért, hogy senki nem tartja karban a lakónegyedek töltés felőli részeit.

Comments

comments

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *