Átalakul a nyári színház. Ég veled parkoló. Jöhet a lelki központ!

0
255
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Az egykori nyári színház területe jelenleg a Szatmárnémeti városközpont legnagyobb beépítetlen területe, amely számos remek felhasználási lehetőséget hordozna magába. Ezelőtt tíz évvel a területet kitakarították, mondhatni a földdel tették egyenlővé, viszont azóta is kihasználatlanul maradt.
Dorel Coica a város volt polgármestere 2015 telén azt ígérte parkolót létesít ezen a helyen, viszont erre mégsem került sor. Ez lehetett volna a helyszíne a városi karácsonyi vásároknak is.
A parkoló ötlete a városlakók számára is egy csábító elképzelés volt, hiszen sokaknak jelentett volna könnyebbséget, ha ügyeik intézésekor könnyű parkolóhelyet találhattak volna a város szívében, ahelyett hogy a központi park körül forgolódva próbáljanak helyet keresni az amúgy is zsúfolásig telt parkolók valamelyikében.
Sajnos a lakosság várakozásai ezúttal sem teljesülnek, ugyanis a terület nincs a polgármesteri hivatal tulajdonában, hanem a Római Katolikus Püspökségé, akiknek nem áll érdekükben csak úgy átadni ezt az földterületet a város javára, elsősorban azért mert nekik is terveik vele: egészen pontosan egy lelki központ építését tervezik az egykori nyári színház helyére.
A tervek megvalósításához megkezdődtek a különböző dokumentációk előkészítései, a tervezet pedig be lett nyújtva a polgármesteri hivatalhoz is jóváhagyásra.

 

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Comments

comments

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *