Átalakul a nyári színház. Ég veled parkoló. Jöhet a lelki központ!

0
206

Az egykori nyári színház területe jelenleg a Szatmárnémeti városközpont legnagyobb beépítetlen területe, amely számos remek felhasználási lehetőséget hordozna magába. Ezelőtt tíz évvel a területet kitakarították, mondhatni a földdel tették egyenlővé, viszont azóta is kihasználatlanul maradt.
Dorel Coica a város volt polgármestere 2015 telén azt ígérte parkolót létesít ezen a helyen, viszont erre mégsem került sor. Ez lehetett volna a helyszíne a városi karácsonyi vásároknak is.
A parkoló ötlete a városlakók számára is egy csábító elképzelés volt, hiszen sokaknak jelentett volna könnyebbséget, ha ügyeik intézésekor könnyű parkolóhelyet találhattak volna a város szívében, ahelyett hogy a központi park körül forgolódva próbáljanak helyet keresni az amúgy is zsúfolásig telt parkolók valamelyikében.
Sajnos a lakosság várakozásai ezúttal sem teljesülnek, ugyanis a terület nincs a polgármesteri hivatal tulajdonában, hanem a Római Katolikus Püspökségé, akiknek nem áll érdekükben csak úgy átadni ezt az földterületet a város javára, elsősorban azért mert nekik is terveik vele: egészen pontosan egy lelki központ építését tervezik az egykori nyári színház helyére.
A tervek megvalósításához megkezdődtek a különböző dokumentációk előkészítései, a tervezet pedig be lett nyújtva a polgármesteri hivatalhoz is jóváhagyásra.

 

Comments

comments

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *