Ennyi volt a nagyvagányoknak! A polgármesteri hivatal lezárja a Tarom iroda utcáját.

0
382
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

A polgármesteri hivatal úgy döntött megteszi az első intézkedéseket, miután a szatmári „nagyvagány” Audijával a volt Big Player kaszinó teraszába gazolva anyagi károkat okozott. A döntés értelmében, az eddig járművekkel zsúfolt sétányt kizárólagosan átadják a gyalogosforgalomnak.

A szóban forgó helyszín gyalogosövezetté való nyilvánítása, Transilvania sugárúti betérőtől egészen a Tarom irodáig, már a korábbi években is megbeszélések tárgyát képezte, viszont mostanáig ezt minduntalan elutasították.

Ezelőtt két évvel egy táblát is kiettek, amely szerint csak az arra jogosult járművek hajthattak be, de néhány ellenőrzés után senki nem törődött azzal, hogy kinek az autója parkol a kaszinó és éttermek körül, kinek az autója kapott engedélyt és kié nem.

Viszont ezúttal a közlekedés-rendészet javaslatára a polgármesteri hivatal úgy döntött még ezen a héten megteszi a megfelelő intézkedéseket, és kiteszik a behajtani tilos táblát, sőt meggátolják a behajtást is.

 

„Az elkövetkező napokban valaki értesíteni fogja a környékbeli lakókat, és az ott működő kereskedelmi- és vendéglátóegységeket is, hogy a járművel tilos lesz a behajtás, sőt, nem csak egy tábla lesz kitéve, hanem beton virágtartók fogják lezárni az utat. Egyelőre nem szeretnénk fém sorompókat vagy oszlopokat elhelyezni, nem lenne egy okos megoldás, ugyanis most a tér teljes felújítására koncentrálunk, viszont azután, lehet hogy végleg lezárjuk a területet.” – nyilatkozta Kereskényi Gábor polgármester.

 

A környéken mostanáig valóban sűrűn parkoltak az autók, ugyanis számos étterem és terasz nyílt ott az utóbbi években, sokan pedig túl kényelmesek ahhoz, hogy gyalogszerrel közelítsék meg ezeket.

Ennek köszönhetően nagyon sokszor alakult ki torlódás is a felgyülemlett parkoló autók miatt, így sok esetben már a gyalogosoknak fenntartott helyen parkoltak vagy közlekedtek a járművek.

 

 

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Comments

comments

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *