Beny Țânțaș beleegyezett, hogy ellássa vízzel az ifjúsági tábor medencéjét

0
301

Az elmúlt napokban már volt szó róla, hogy a városi strand melletti ifjúsági tábor üzemeltetői megoldást keresnek a tábor területén évek óta üresen álló úszómedence feltöltésére.
Mivel a strand termálvízforrása és annak használata jelen pillanatban a strandot bérlő és üzemeltető céget illeti meg. ők dönthetik el, mihez kezdenek a vízzel és kinek adnak belőle.
Kereskényi Gábor polgármester néhány napja tárgyalást folyatott Beny Țânțașsal, a strand működtetőjével, amelyet követően úgy néz ki, az üzletember hajlandóságot mutat az ifjúsági tábor medencéjének a táplálására.

„Volt egy megbeszélésünk a városi strand üzemeltetőjével, aki biztosított minket arról, hogy hajlandó termálvízzel ellátni az ifjúsági tábor medencéjét, hogy a Szatmárnémeti Ifjúsági és Sportigazgatóság a lehető legjobb körülményeket tudja felkínálni a fiatalok számára” – nyilatkozta Kereskényi Gábor polgármester.

„Igen, hajlandóak vagyunk termálvizet adni a tábornak, viszont előbb meg kell javítani azokat a vezetékeket, amelyek oda szállítják a vizet. Heti egy alkalommal feltöltjük a medencét, mindenféle elvárás nélkül. Viszont előbb meg kell javítani a csöveket, mert azokon a régi vezetékek nem fogják bízni a terhelést. Ezeket csinálják meg, utána én feltöltöm a medencét” – mondta Beny Țânțaș.

A beszélgetés során felmerült a strand működési engedélyének a kérdése is, ugyanis nemrég ezzel kapcsolatban is adódtak gondok, de úgy tűnik ezek mára megoldódtak. Viszont még mindig maradt egy tisztázatlan kérdés a strand bérleti szerződésében, mégpedig a töltésen túli ártér sorsa, amely felhasználására a stand már nem biztosít keretet.
Ennek okán a bérleti szerződést hamarosan újra tárgyalják, és amennyiben a befektető ezt a területet nem használja ki, a régi strand és a Szamos árterében lévő terület visszakerül a város felügyelet alá.

„Előbb lássuk a város elképzeléseit, hiszen az új híd is elég közel esik ehhez a részhez, így én sem tudnám úgy kialakítani az oda tervezett parkolókat, ahogy szeretném. Várunk még, kerüljenek letisztázásra a dolgok, és ha a város visszaveszi a területet, az ellen sem lesz kifogásom” – tette hozzá a strand üzemeltetője.

Comments

comments

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *