Beny Țânțaș beleegyezett, hogy ellássa vízzel az ifjúsági tábor medencéjét

0
332
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Az elmúlt napokban már volt szó róla, hogy a városi strand melletti ifjúsági tábor üzemeltetői megoldást keresnek a tábor területén évek óta üresen álló úszómedence feltöltésére.
Mivel a strand termálvízforrása és annak használata jelen pillanatban a strandot bérlő és üzemeltető céget illeti meg. ők dönthetik el, mihez kezdenek a vízzel és kinek adnak belőle.
Kereskényi Gábor polgármester néhány napja tárgyalást folyatott Beny Țânțașsal, a strand működtetőjével, amelyet követően úgy néz ki, az üzletember hajlandóságot mutat az ifjúsági tábor medencéjének a táplálására.

„Volt egy megbeszélésünk a városi strand üzemeltetőjével, aki biztosított minket arról, hogy hajlandó termálvízzel ellátni az ifjúsági tábor medencéjét, hogy a Szatmárnémeti Ifjúsági és Sportigazgatóság a lehető legjobb körülményeket tudja felkínálni a fiatalok számára” – nyilatkozta Kereskényi Gábor polgármester.

„Igen, hajlandóak vagyunk termálvizet adni a tábornak, viszont előbb meg kell javítani azokat a vezetékeket, amelyek oda szállítják a vizet. Heti egy alkalommal feltöltjük a medencét, mindenféle elvárás nélkül. Viszont előbb meg kell javítani a csöveket, mert azokon a régi vezetékek nem fogják bízni a terhelést. Ezeket csinálják meg, utána én feltöltöm a medencét” – mondta Beny Țânțaș.

A beszélgetés során felmerült a strand működési engedélyének a kérdése is, ugyanis nemrég ezzel kapcsolatban is adódtak gondok, de úgy tűnik ezek mára megoldódtak. Viszont még mindig maradt egy tisztázatlan kérdés a strand bérleti szerződésében, mégpedig a töltésen túli ártér sorsa, amely felhasználására a stand már nem biztosít keretet.
Ennek okán a bérleti szerződést hamarosan újra tárgyalják, és amennyiben a befektető ezt a területet nem használja ki, a régi strand és a Szamos árterében lévő terület visszakerül a város felügyelet alá.

„Előbb lássuk a város elképzeléseit, hiszen az új híd is elég közel esik ehhez a részhez, így én sem tudnám úgy kialakítani az oda tervezett parkolókat, ahogy szeretném. Várunk még, kerüljenek letisztázásra a dolgok, és ha a város visszaveszi a területet, az ellen sem lesz kifogásom” – tette hozzá a strand üzemeltetője.

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Comments

comments

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *