Miközben Szatmárnémetiben inkább az „import” cégeket foglalkoztatjuk, a helyi vállalatokat levegőnek nézzük: „Szeretnék itthon dolgozni”

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Gyakran van rá eset, hogy azok a cégek, amelyek Szatmárnémetiben lettek alapítva, helybéliek által, kénytelenek más megyékben munkát keresni, ugyanis idehaza nem foglalkoztatják őket.

Ilyen a SC Hidro Construct Satu Mare SRL építőipari cég helyzete is, amelyik egy 100%-ban helyi vállalkozás, amit 2011-ben alapítottak. Fő munkaterületük az ivóvíz- és szennyvízhálózat építések idején, a talaj előkészítése, feltörése és kiásása a csövek lefektetéséhez.

„Az ilyen jellegű építkezési munkálatok kivitelezéséhez biztosítani kell a törvényes

szabványok által előírt követelményeket, annak érdekében, hogy munkálatok az elvárásoknak megfelelően, a legmagasabb minőségi szinten valósulhassanak meg. Ennek érdekében vállalatunk közép és felsőfokú szakmai képzettséggel rendelkező munkaerőt biztosít, ezzel szavatolva a felvállalt munka minőségét a megrendelő számára. Sajnos mindezek ellenére nem sok szerződést sikerül aláírjunk a megyében, ezért más megyékben vagyunk kénytelenek próbálkozni. De dolgozzunk akárhol is, részünkről a munka minősége nem változik, odaadásunk pedig messzemenőkig kielégítő” – fogalmazott Nocaci Andrada, a cég egyik képviselője.

A Szatmár megyében bőségben lévő „beimportált” cégek miatt, a helyi vállalatok közül sokan kénytelenek az ország távolabbi részeiben munkát vállalni, így nem ritka az sem, hogy valamelyik szatmári cég Hargita vagy akár Szeben megyében köt munkaszerződést. Természetesen vannak, akik egészen a kárpátokon túl, akár Moldvában is vállalnak munkát.

A helyszíntől függetlenül a szatmári cégek a mi megyénknek termelnek profitot, viszont azok az „idegen” cégek, amelyekkel mi szatmáriak dolgoztatunk, mind elviszik megyénkből azt.

„A SC HIDRO CONSTRUCT SATU MARE SRL cégpolitikája nyíltan vallja, hogy amennyiben lehetséges legszívesebben a hazai munkásokkal a hazai lakosságért dolgoznak, ezzel is példát statuálva az itthoni minőséig munkavállalás mellett. Szeretnénk csak „itthon” Szatmár megyében dolgozni, de amennyiben ez nem megvalósítható természetesen kénytelenek vagyunk másutt is munkát vállalni. Az adónkat Szatmáron fizetjük, a munkásaink szintén itteniek, tehát mi teljes mértékben igyekszünk hűek maradni otthonunkhoz, és morálisan is azt a helyet képviselni, ahová színünk húz” – tette hozzá Nocaci Andrada.

 

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *