OPINIE!!! De ce ar trebui să fie sătmărenii cu zâmbetul pe buze și cu morcovu-n… dos din cauza crizei din PSD. Sau cum ajungi să ții cu Dragnea

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Dacă te uiți așa, doar cu ochii la scandalul din PSD, și nici nu ești un mare iubitor al acestui partid, mai că îți saltă inima de bucurie că îi vezi erodându-se pe oamenii care, într-un fel sau altul, tot au fost la putere în ultimii 25 de ani. Dacă privești dincolo de scandalul lor, îți dai seama că tot ei vor rămâne la putere și când își vor finaliza acest conflict intern, așa că mai bine nu te mai uiți la ei și îți vezi de treburile tale, că oricum nu ai nimic de câștigat din toată agitația lor. Ba chiar de pierdut…un curs valutar sărit, un preț la benzină mărit…

Dar privind dincolo de ce se spune la televizor și cum se atacă doi oameni care păzesc niște interese proprii și a unui grup restrâns, nicidecum ale tale, chiar dacă ești din cei care i-ai votat, e bine să vedem dacă pe noi, la Satu Mare, acest scandal ne poate afecta. Și poate. Și nu-i de bine!

Dar ce putem noi să facem, în afară de a spera? Dacă ne dăm seama ce avem de pierdut, putem eventual să devenim subiectivi în războiul ălora de pe la televizoare, și cam atât, că de schimbat, nu prea mai avem ce schimba.

Cam ce ar fi de pierdut. Scurt și la subiect.

Ce ziceți dacă pierdem banii pentru podul al treilea? Cât se poate de posibil. Haideți să le recapitulăm puțin ca să înțelegem mai ușor. Banii ăia pentru pod nu vin la Satu Mare pentru că atunci când a fost doamna ministresă Shaidehh pe aici a rămas ea blocată în trafic, pe pod și s-a enervat și a zis :„Când mai vin pe aici să mai aveți un pod gata ca să nu transpir în limuzină stând la rând cu toți muritorii. Na-vă niște bani de pod!”. Nu a zis asta, poate a gândit prima parte, dar de zis, nu a zis-o precis și nici nu a avut ea inițiativa. Banii pentru pod vin în urma unor jocuri de culise, mutări la fel de bine gândite ca cele de șah și strategii win-win.

Treaba-i destul de simplă, sau cel puțin scenariul pe care vi-l punem noi în discuție. Credeți în coincidențe? Noi nu! PUNCT.

Atunci nu e tocmai o coincidență că Mircea Govor, cunoscut ca omul care, deși tras pe dreapta, deschide toate ușile la București, fără să scârțâie, nici ușa, nici cel de dincolo de ea, a primit un post călduț la ADI Apă taman pe când ministrul trebuie să aprobe banii pentru al treilea pod. Sau e gata să-l primească, și-a pregătit hainele de lucru deja. ADI APĂ e un organism din subordinea Consiliului Județean, loc în care se poate manifesta suficientă influență încât să poți fideliza niște aleși locali și să fii aproape de foc în caz că vine Grindi-na.

Bun. Și acum să revenim la pod. Banii de pod vin de la ministrul Sevil Shaidehh din minister. Sau mă rog, fostu ei minister și nu mai vin deocamdată, că nu are cine semna pentru ei. Și dacă veneau, nu veneau fără știrea și aprobarea lui Dragnea și nu veneau din mărinimia sa față de județul Satu Mare. Nici vorbă! Banii de pod pot fi văzuți ca un imbold pentru autoritățile locale din Satu Mare pentru a privi mai cu zâmbetul pe buze ideea de a colabora cu Mircea Govor. Pe de altă parte, cine știe, poate fi o poliță mai veche plătită de Dragnea lui Govor, pentru că atunci când acesta a fost după gratii nu l-a tras și pe el în jos și nu l-a înfundat. Nu zicem noi că ar fi avut neapărat cu ce, dar dacă vrei să faci un rău la un om, poți și dacă nu ai cu ce.

Ca să revenim la partea centrală. Ce-i cu banii de pod? Păi deocamdată nu vin, că nu mai avem ministru la Dezvoltare care să semneze pentru aprobarea sumelor. Asta, deocamdată. Există varianta în care bătălia granzilor e câștigată de Dragnea, care o va trimite iar pe Shaidehh la Dezvoltare și atunci se reia speranța ca ea să semneze pentru banii de pod sau există varianta ca Grindeanu să reziste pe poziții, să își facă alt cabinet și viitorul ministru al dezvoltării să-și bage tot…dezinteresul în tot ce a făcut Shaidehh și să nu aprobe nici un leu pentru al treilea pod peste Someș, tocmai pentru a nu le continua lui Drgnea &Co jocurile.

Știa primarul Kereskenyi ceva de a zis că nu vrea să deschidă încă șampania.

Și ar mai fi o chestiune. Deocamdată nu avem informații certe dacă Mircea Govor a fost sau nu uns șef la ADI Apă, dar dacă nu și-a pus încă fundul pe scaun, sunt toate șansele ca președintele CJ, Csaba Pataki să se sucească și să îl pună în stand-by pe Mircea Govor până se rezolvă treaba pe la PSD. Are și pentru cei care susțin tabăra Grindeanu un post cald, de fidelizare.

Vom trăi și vom vedea.

P.S. Și dacă e ca o concluzie, cei mai înfocați în ale politicii și mai neprieteni ai PSD, s-ar vedea și fără pod, numă să se vadă și fără PSD.

 

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *