VÉLEMÉNY!!! Miért kell szatmáriként mosolyognod, murokkal a hátsódban, a PSD krízise miatt? Avagy, hogyan is jutunk oda, hogy Dragneanak szorítsunk.

0
268
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Ha csak kívülállóként szemléljük a PSD botrányát, sőt ha nem is vagyunk a párt elkötelezett hívei, szívünket elönti az öröm, amikor azt látjuk, hogy azok az emberek, akik az elmúlt 25 évben hatalmon voltak, most marják egymást.

Ha a kirobbant botrányt pedig a másik oldalról nézzük, elképzelhetjük, hogy továbbra is ők szeretnének hatalmon maradni, és mire befejezik ezt a belső konfliktust jobb, ha már csak a magunk dolgával törődünk, ugyanis hasznunk biztos nem lesz belőle. Sőt, inkább mindenkinek csak vesztenivalója lehet mindezek után. Belegondolni is rossz… a valutaárfolyamok emelkedni fognak, a benzinár szintén, és ez csak a jéghegy csúcsa.

 


Kapcsoljuk be a TV-ét és nézzük meg, két ember hogyan hadakozik önös érdekek, vagy egy kis csoport érdekei miatt (de semmiképpen nem az én vagy a te érdekeid miatt), sőt akkor is, ha közülük valóak lennénk, jobban járnánk ha ez a botrány, minket szatmáriakat nem érintene. Pedig fog, és semmiképp sem jó értelemben.

 

De mégis mit tehetünk azon kívül, hogy erősen reménykedünk? Ha belegondolunk, hogy mennyi vesztenivalónk van, talán rájövünk mi is volt a tétje annak a veszekedésnek, amely a TV-ben mutatott két ember között zajlott. De nagyjából ennyi. Sokat nem tehetünk annak érdekében, hogy változtassunk a helyzeten.

 

És hogy mit veszíthetünk. Röviden és lényegretörően:

 

Mit szólnánk ahhoz, ha elveszítjük azt a pénzt, amit a harmadik híd építésére ígértek? Vajon lehetséges ez? Gyertek, ismételjük át kicsit a történteket, hogy értsük meg jobban, mi történt. A hídra szánt pénz nem jön Szatmárra, hogyha Shhaideh miniszter-asszony nálunk jártakor nem ült volna a dugóba a város közepén, és nem mondta volna: „Ha még egyszer idejövök Szatmárra, legyen még egy hídatok, hogy ne kelljen itt izzadjak a limuzinomban, a többi halandó között. Küldünk akkor egy kis pénzt, építsetek hidat belőle!” Oké, lehet nem így mondta, de valahogy így születhetett meg az ő fejében is. A lényeg, hogy hídépítésre a város, egy kulisszák mögötti játék folyamán kapja meg a pénzt, ami jól ki lett találva, annak érdekében, hogy mindenki szép hasznot húzzon a végén.

A képlet egyszerű, vagyis forgatókönyv, amiről beszélünk tényleg az. Hiszel a véletlenekben? Mert mi nem! PONT!

 

Akkor az sem véletlen egybeesés, hogy amikor Mircea Govort félreállították és Bukarestben nyikorgás nélkül kinyílt minden ajtó, és a minisztérium pénzt ítélt meg a harmadik híd építésére, ő egy jó kis állást kapott szatmári ADI Apă-tól.

Tudni illik, az ADI Apă egy a megyei tanács felügyelete alatt működő társulás, ahol kellően megfelelő befolyást lehet előidézni, különböző helyi érdekek képviselete érdekében. Olyankor, pedig amikor közeleg a vihar, mindig az jár jól, aki a tűz közelében helyezkedik el.

 

Rendben, most térjünk vissza a hídhoz. A pénz Sevil Shaidehh-tól jön, a minisztériumból. Azaz, hogy onnan jönne, de most nincs aki aláírja mindezt. És ha mégis jön a pénz, akkor is csak akkor, ha Dragnea nagylelkűen beleegyezik. Szóval ez csak akkor működhet, ha a városvezetés együttműködik Mircea Govorral, aki kilobbizhatja számunkra Dragnea jóindulatát.

 

Másfelől meg ki tudja, nem e létezik egy régi rendezetlen számla, Dragnea részéről Govor felé, hiszen amikor Govor börtönben ült, nem mártotta be cimboráját. Nem állítjuk mi, hogy lett volna mivel, de amikor valakinek rosszat akarsz tenni, általában megtalálod a módját, még akkor is, ha nincs mivel.

De térjünk vissza a központi problémánkhoz. Mi a helyzet a hídra szánt pénzzel? Hát egyelőre nem jön, hiszen nincs miniszterünk, aki aláírja a fejlesztésekre szánt jóváhagyásokat. Egyelőre ez a helyzet.

 

Van egy olyan lehetőség is, ahol az óriások csatáját Dragnea nyeri meg, aki újra Shaidehh-t ültetheti a fejlesztési miniszteri székbe, és akkor újra visszatér a remény, hogy nekünk harmadik hidat építenek. De van egy olyan lehetőség is, hogy Grindeanu megőrzi pozícióját, egy új kabinetet szervez, és a jövőbeni fejlesztési miniszter pedig sutba vágja mindazt, amit Shaidehh felépített és már nem hagy jóvá azok közül egyetlen beruházást sem, így a a mi harmadik hidunk is leúszik Szamoson. Mindez azért, mert a Drgnea &Co nem tudja folytatni elkezdett játékát. Tudott valamit Kereskényi Gábor polgármester, amikor azt mondta egyelőre ne bontsunk még pezsgőt, és ne örüljünk korán az új hídnak!

 

És még egy dolog. Egyelőre még nem világos, hogy Mircea Govor milyen pozícióba került az ADI-nál, viszont ha még nem tette bele a hátsóját a legnagyobbik székbe, Pataki Csaba megyei tanácselnök könnyen parkolópályára állíthatja, amíg elül a PSD körüli perpatvar. Lehet azok számára is van ott egy jó állás, akik a Grindeanu pártján állnak és őt támogatják.

 

Ha élünk, látni fogjuk!

 

És következtetés gyanánt jegyezzük meg, hogy azok, akik a PSD ellen játszanak, inkább megvannak továbbra is harmadi híd nélkül, csak hogy a PSD-t ne lássák örülni.

 

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Comments

comments

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *