A koldulók száma mellett, a rendőrség kiszabott büntetései is növekedtek júniusban. A gyerekeket és a szülőket sem kímélték a bírságokkal

0
515
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

A Szatmárnémeti Helyi Rendőrség ismertette a júniusi hónapra vonatkozó tevékenységeinek beszámolóját, melyből kiderül, hogy összesen 310 alkalommal érkezett bejelentés a lakosság részéről, amelyek közül 303 alkalommal telefonon, illetve 7 esetben, írásos bejelentésben tettek panaszt valami miatt a városlakók. Továbbá 185 alkalommal maguktól indultak akcióba a helyi rendőrök, miután a város térfigyelői kameráin észleltek különböző törvénybe ütköző cselekedeteket, ezek közül 14 esetben Megyei Rendőrség is jegyzőkönyvet készített.
A jelentésben jól megmutatkozik a Helyi Rendőrség, koldulókkal folytatott szélmalomharca is, ugyanis ebben a hónapban az előzőhöz képest is több kéregető személyt büntettek meg, szám szerint 124-et. Ez az adat is jól mutatja, hogy a koldulási szezon csak most kezdődött el, és folyamatos növekszik kéregetők száma. A múlt hónapban behajtott bírság, a koldulók részéről összesen 10 900 lej volt.
A rendőrség minden rendbontást figyelembe véve, a júniusi hónapban összesen 159 570 lej értékben szabott ki bírságokat, amely összességében 586 esetet jelent. A bírságok tekintetében nem voltak kíméletesek a rendőrök a parkban játszó gyerekekkel, vagy azok szüleivel sem, és a következő okok folytán büntették meg azokat: a játszóterek használati programjának be nem tartása miatt, valamint a játszóterek eszközeinek használata korhatárra való figyelmezetésének be nem tartása miatt.
A rendőrség közleményét elolvasva észrevehető, hogy szinte minden esetben, ahol a rendőrség megfordult, bírságot szabtak ki.

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Comments

comments

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *