A koldulók száma mellett, a rendőrség kiszabott büntetései is növekedtek júniusban. A gyerekeket és a szülőket sem kímélték a bírságokkal

0
478

A Szatmárnémeti Helyi Rendőrség ismertette a júniusi hónapra vonatkozó tevékenységeinek beszámolóját, melyből kiderül, hogy összesen 310 alkalommal érkezett bejelentés a lakosság részéről, amelyek közül 303 alkalommal telefonon, illetve 7 esetben, írásos bejelentésben tettek panaszt valami miatt a városlakók. Továbbá 185 alkalommal maguktól indultak akcióba a helyi rendőrök, miután a város térfigyelői kameráin észleltek különböző törvénybe ütköző cselekedeteket, ezek közül 14 esetben Megyei Rendőrség is jegyzőkönyvet készített.
A jelentésben jól megmutatkozik a Helyi Rendőrség, koldulókkal folytatott szélmalomharca is, ugyanis ebben a hónapban az előzőhöz képest is több kéregető személyt büntettek meg, szám szerint 124-et. Ez az adat is jól mutatja, hogy a koldulási szezon csak most kezdődött el, és folyamatos növekszik kéregetők száma. A múlt hónapban behajtott bírság, a koldulók részéről összesen 10 900 lej volt.
A rendőrség minden rendbontást figyelembe véve, a júniusi hónapban összesen 159 570 lej értékben szabott ki bírságokat, amely összességében 586 esetet jelent. A bírságok tekintetében nem voltak kíméletesek a rendőrök a parkban játszó gyerekekkel, vagy azok szüleivel sem, és a következő okok folytán büntették meg azokat: a játszóterek használati programjának be nem tartása miatt, valamint a játszóterek eszközeinek használata korhatárra való figyelmezetésének be nem tartása miatt.
A rendőrség közleményét elolvasva észrevehető, hogy szinte minden esetben, ahol a rendőrség megfordult, bírságot szabtak ki.

Comments

comments

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *