Colegiul Mihai Eminescu nu mai e cel mai bun? Ce liceu l-a întrecut la ultima medie de admitere în clasa a IX-a

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Absolvenții de clasa a VIII-a au aflat de curând liceele la care au ajuns, în urma repartizării computerizate pe baza opțiunilor lor și a mediilor pe care le-au obținut la Evaluarea Națională.
Lista corespunzătoare fiecărui liceu și a fiecărei specializări din cadrul liceului a fost publicată pe site-ul Ministerului Educației, unde de asemenea au fost publicate și ultimele medii de admitere în fiecare liceu.
Surpriza face că în acest an ierarhia liceelor din Satu Mare s-a schimbat. Dacă până acum ne obișnuisem ca cea mai mare bătălie să fie pe locurile de la Colegiul Național Mihai Eminescu, acolo unde ultima medie de admitere era încă extrem de mare, se pare că de această dată lucrurile sau altfel.
Ultima medie de admitere la CNME este 7,74, la profilul Umanist, specializare Ștințe Sociale. Tot aici s-a înregistrat și anul trecut cea mai mică medie de admitere, respectiv 7,18. La celelalte patruspecializări mediile sunt între8,50 și 9,60.
Liceul care a depășit Colegiul Nașional Mihai Eminescu în acest an este Colegiul Național Ioan Slavici, acolo unde cea mai mică medie de admitere este 8,03. Toate mediile de admitere la profilele acestei instituți de învățământ sunt între 8 și 9,16, aceasta din urmă fiind cea mai mare medie de admitere, la profilul Matematică Informatică.
În ceea ce privește al treilea cel mai bine cotat liceul din Satu Mare, ColegiulNațional Doamna Stanca, situația nu mai e cea din urmă cu câțiva ani, când mediile erau aproape de cele de la Colegiul Mihai Eminescu și bătălia pe locuri era una extrem de mare. Nici o medie de admitere nu atinge nota 9, cea mai mare dintre toate fiind 8,29.Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

10 thoughts on “Colegiul Mihai Eminescu nu mai e cel mai bun? Ce liceu l-a întrecut la ultima medie de admitere în clasa a IX-a

 1. Se vede că nu ai terminat la liceul „Mihai Eminescu”. Astfel știai cum stă treaba cu cea mai mare sau cea mai mică notă de admitere….
  Ce să mai zic de media aritmetică de admitere a profilului unui liceu….că așa poate îți dădeai seama unde au intrat cei mai buni din județ…..

 2. Da chiar Dia cati si-au picat bacul la Slavici?Daca la Eminescu au trecut toti da-mi voie draguta sa am ceva rezerve asupra corectitudinii .Eu stiu ce presiuni faceau aia asupra profesorilor corectori sau examinatori pe vremea cand erau si probe orale!!!N-as vrea sa fiu provocata!!!Cam multe fite pe-acolo in ultima vreme,in rest cam multe creiere spalate,lipsite de simt practic si asta ti-o spun in calitate de fosta absolventa de Eminescu!!!

 3. „Ai banu ai bacu” mottoul liceului Eminescu. Oare de ce nu pica nimeni acolo? Sa fim seriosi… E imposibil sa il ia toti, stiu o groaza de oameni care au terminat acolo si-s vai mortii lor! Si numele conteaza, adica la Emi sa isi pice careva bacul?!Cum adica? E un liceu elitist! Esti nebun? Ce-or zice Iisus si Maria? Acolo cine intra si-l ia! E un trade-off bun, zic eu.

 4. Toate lucrarile se corecteaza in alte judete. Ar trebui sa incetati cu carcoteala privind corectitudinea examenelor.

 5. Cati elevi de la Eminescu iau ore in particular si cati de la Slavici?Raspuns:95%de la Eminescu,35%de la Slavici.La Eminescu svu,daca nu mergi la ore in privat,ramai corigent.Aici e diferenta intre Eminescu si celelalte liceeE un lucru binecunoscut in oras,toata lumea stie ,nclusiv ISJ,dar nimeni nu face nimic pentru a stopa fenomenul!.

 6. Rusine! Nu stiti absolut nimic, elevii Colegiului Național „Mihai Eminescu ” au rezultate exceptionale la fiecare concurs si mai ales la examenul de bacalaureat datorita dascalilor de excepție care isi fac meseria cu foarte mult drag si daruire ! Atata invidie pe capul unora … daca chiar vreti sa scrieti un articol despre acest liceu haideti si cercetati putin apoi scrieti ceva ! Toti elevii care termina la Eminescu urmeaza facultati cu renume ,nu merg in tarile calde ..!

 7. Toata lumea comenteaza despre Eminescu. Este si va ramane mereu liceul de elită a orasului. As vrea sa vad criticii cum ar rezista o zi in acest liceu. Cica creiere spalate.. aici se invata fiindcă altfel nu faci față. Inca de la infiintarea lui a fost un liceu care se baza pe profilul real. Are o singura clasa de uman liceu si normal ca nu sunt mari pretențiile. Plus ca mulți intra si pentru ca raman locuri libere iar cei care au avut ca prima optiune intra. Profesorii sunt motivul pentru care mulți isi iau bacul cu 10 si stilul elevului eminescian de a excela mereu. Câți olimpici are liceul si rezultate recunoscute peste tot.. esti trimis la scoala ca sa înveți e logic, desi stiu ca mulți au parerea aia ca aici se invata ca roboții dar nu e asa. Daca nu vrei sa inveți pleacă la capsuni, dar nu critica fara sa stii.

 8. am terminat anul asta la eminescu si am luat in bac o nota destul de ok. nu indragesc colegiul si nici oamenii din el. puteam la fel de bine sa termin si la stanca sau slavici dar am ales eminescu din cauza ca celalalte colegii sunt pline de frustrati care vorbesc despre eminescu iar mie imi plac foarte mult haterii. va iubesc pe toti la fel ca pe mamele voastre.

 9. Puteam sa ma inrolez in armata britanica sau cea franceza dar am ales armata nazista pentru ca celalate armate sunt pline de frustrati care vorbesc despre armata nazista.
  Absolvent de liceu elitist.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *