11 rendezvénytermet és 19 üdülőközpontot látogatott meg az ANAF. A nagy büntetések kiszabása mellett több anyagi javat is lefoglaltak

0
181

A nyári időszak számos szezonálisan működő cég számára jelent komoly bevételforrást. Ilyenek a strandok és medencével rendelkező üdülőhelyek a megyében. Az utóbbi időben pedig egyre nagyobb figyelemmel követi ezeket a vállalkozásokat az ANAF is, így több ellenőrzésre is sort kerítettek az utóbbi időben, annak érdekében, hogy megvizsgálják, hogy az ott zajló tevékenységek megfelelnek-e a jogi és törvényes feltételeknek.

Az ellenőrzések során számos szabályellenességbe ütköztek az ANAF ellenőrei, így több büntetés kiszabása mellett különböző javakat is kénytelenek voltak lefoglalni.

 

„Július 15-16-án az Adó- és Pénzügyi Hivatal munkatársai ellenőrzéseket hajtottak végre olyan kereskedelmi egységekben, amelyek tulajdonában úszómedencék, strandterületek, illetve szabadidős tevékenységekre alkalmas övezetek vannak kialakítva, annak érdekében, hogy megállapítsák a szezonális működés törvényesen zajlik-e, ezeken a helyeken.

Az ellenőrzések fő szempontja a legalitás, a számlaképesség és a tiszta, átlátható pénzügyi tevékenységek felmérése volt.

A fent említett periódusban az Adó- és Pénzügyi Hivatal nagyváradi munkatársai 19 vendéglátó egységben tartottak ellenőrzéseket, amelyekben összesen 34 ízben szabtak ki bírságokat, összesen 139 000 lej értékben, illetve lefoglaltak különböző anyagi javakat, 21 998 lej értékben” – áll az ANAF azon közleményében, amely az Obiectiv SM hírportál szerkesztőségéhez érkezett.

 

Az üdülőhelyek mellett a lakodalmas és rendezvénytermek sem úszták meg az ANAF látogatását, ha már Nagyváradról idefáradtak a hivatal munkatársai. A rendezvénytermeket úgy kereskedelmi-egység minőségükben vizsgálták meg, mint az ott zajló rendezvények legalitására is kíváncsiak voltak a hivatal ellenőrei, így az ott dolgozó zenészeket, DJ-ket és más szolgáltatást végző személyeket is ellenőriztek.

 

„Június 30. és július 17-e között az ANAF munkatársai 11 Szatmár megyei rendezvényterembe tartottak ellenőrzéseket, amelyekben összesen 18 000 lej bírságot szabtak ki. Ugyanakkor a közeljövőben tovább fognak folytatódni ezek az akciók, annak érdekében, hogy a környék összes szolgáltatója ellenőrzés alá kerülhessen” – áll az ANAF közleményében.

 

Comments

comments

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *