11 rendezvénytermet és 19 üdülőközpontot látogatott meg az ANAF. A nagy büntetések kiszabása mellett több anyagi javat is lefoglaltak

0
217
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

A nyári időszak számos szezonálisan működő cég számára jelent komoly bevételforrást. Ilyenek a strandok és medencével rendelkező üdülőhelyek a megyében. Az utóbbi időben pedig egyre nagyobb figyelemmel követi ezeket a vállalkozásokat az ANAF is, így több ellenőrzésre is sort kerítettek az utóbbi időben, annak érdekében, hogy megvizsgálják, hogy az ott zajló tevékenységek megfelelnek-e a jogi és törvényes feltételeknek.

Az ellenőrzések során számos szabályellenességbe ütköztek az ANAF ellenőrei, így több büntetés kiszabása mellett különböző javakat is kénytelenek voltak lefoglalni.

 

„Július 15-16-án az Adó- és Pénzügyi Hivatal munkatársai ellenőrzéseket hajtottak végre olyan kereskedelmi egységekben, amelyek tulajdonában úszómedencék, strandterületek, illetve szabadidős tevékenységekre alkalmas övezetek vannak kialakítva, annak érdekében, hogy megállapítsák a szezonális működés törvényesen zajlik-e, ezeken a helyeken.

Az ellenőrzések fő szempontja a legalitás, a számlaképesség és a tiszta, átlátható pénzügyi tevékenységek felmérése volt.

A fent említett periódusban az Adó- és Pénzügyi Hivatal nagyváradi munkatársai 19 vendéglátó egységben tartottak ellenőrzéseket, amelyekben összesen 34 ízben szabtak ki bírságokat, összesen 139 000 lej értékben, illetve lefoglaltak különböző anyagi javakat, 21 998 lej értékben” – áll az ANAF azon közleményében, amely az Obiectiv SM hírportál szerkesztőségéhez érkezett.

 

Az üdülőhelyek mellett a lakodalmas és rendezvénytermek sem úszták meg az ANAF látogatását, ha már Nagyváradról idefáradtak a hivatal munkatársai. A rendezvénytermeket úgy kereskedelmi-egység minőségükben vizsgálták meg, mint az ott zajló rendezvények legalitására is kíváncsiak voltak a hivatal ellenőrei, így az ott dolgozó zenészeket, DJ-ket és más szolgáltatást végző személyeket is ellenőriztek.

 

„Június 30. és július 17-e között az ANAF munkatársai 11 Szatmár megyei rendezvényterembe tartottak ellenőrzéseket, amelyekben összesen 18 000 lej bírságot szabtak ki. Ugyanakkor a közeljövőben tovább fognak folytatódni ezek az akciók, annak érdekében, hogy a környék összes szolgáltatója ellenőrzés alá kerülhessen” – áll az ANAF közleményében.

 

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Comments

comments

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *