Mit szólnál az udvaron egy medencéhez? Jól hangzik, ugye? Mennyi időbe telik egynek az építése, hány lépés szükséges hozzá?

0
221
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Hogyan lehetne könnyebben elviselni egy forró nyári napot, mint egy kellemes medence szélén hűsölve, látva annak tiszta vizén át a legalját. A víz hűvös és kellemes, kiváló hogy egy hosszú nap után visszanyerjük benne, elvesztett energiánkat. A legtöbben viszont csak a forróság, és a legmelegebb nyári szezon közepette döbbennek rá, egy ilyen medence szükségességére és hasznára.

Fontos tudni viszont azt is, hogy egy otthoni medence, nem csak annyiból áll, hogy ásunk egy gödröt a ház végében, amit kibetonozunk. Ugyanis egy minőségi úszómedence elkészítésének ideje akár több időt igényel, mérettől, és igényektől függően. Általában egy átlagos, közepes medence, 8 méter hosszú és 4 méter széles, és elkészítésének ideje 2 héttől, egészen 2 hónapig is eltarthat.

„Első lépés gyanánt, az építés során ki kell ásni, és le kell betonozni a medence területét. Attól függően, hogy milyen betont használunk, ez eltarthat 2 héttől, egészen 6 hétig is. Sőt, amennyiben mozaikkővel is le van fedve, még hosszabb időt vesz majd igénybe az elkészítés. A betonozásnál más tényezők is beleszámítanak a kötési időbe. Függ, hogy milyen kofrácsot használunk, ugyanis a polisztirol kofrács megrövidíti a beton kötésének idejét legalább egy negyed résszel, így ezt a technológiát használva akár két hét alatt is elkészülhet a medence” – nyilatkozta Florin Pop, mérnök.

Ugyanakkor a medence építésekor másfajta problémákkal is találkozhatunk, például a talajvíz jelenlétével, ami további időveszteséget jelent számunkra. Ilyenkor ezt el kell távolítani, és megteremteni a megfelelő környezetet medencék építéséhez.

„Ami pedig még nagyon fontos, az egy szűrőberendezés beszerelése. Annak méretétől függően kell kiszámolni azt is, hogy mekkora berendezésre van szükségünk. Viszont ennek megléte egyszerűen elengedhetetlen. Minden más tartozék, és kellék opcionális, viszont a szűrőberendezés, gyakorlatilag kötelező. Sokan még kérnek külön tisztítóberendezést is, amelyik automatikusan elvégzi a munkát, így a tulajdonos nem kell naponta, vagy kétnaponta kézzel és egyéb kellékekkel tisztítsa a vizet. Ugyanis ez a berendezés magától adagolja a megfelelő mennyiségű klórt is a medence vizéhez.” – tette hozzá Florin Pop, a „Piscine Blue Ocean” tulajdonosa.

 

 

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Comments

comments

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *