Új épület a Szatmár Megyei Kórháznak. Erről álmodik a Megyei Tanács

0
170
bty
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Szerda délelőtt a Szatmár Megyei Tanács megtartotta első közös sajtótájékoztatóját a Megyei Kórház új vezetőségével, miután hivatalába iktatták Adrian Marc, ideiglenesen kinevezett kórházmenedzsert. Marc szabadkozott is a sajtótájékoztató keretében, hogy csak ennyi idő elteltével mutatkozott meg a nyilvánosság előtt.

Azzal, hogy a kórház vezetősége lecserélődött Pataki Csaba tanácselnök nem tágít azon elképzeléseitől, amelyekről eddig is nagy vonalakban már említést tett.

Ezúttal részletesen is szót ejtettek mindarról, amit szeretnének megvalósítani, elsősorban uniós források felhasználásával, pályázatok megírása révén. Szó esett határon átívelő együttműködési projektekről, és Regionális Fejlesztési Pályázatokról is, összességében 20 millió euró értékben.
Közel 12 millió eurós befektetés lenne egy új kórházi épület létrehozása, amelyiket az új kórház parkolójának, és a helikopter leszálló terének egy részére építenének fel. Ennek következtében a helikopter leszálló felkerülne az új épület tetejére, ahogyan azt a repülőtér vezetői és a Romatsa is tanácsolta a kórháznak.

Az új épület létrehozásával a régi kórházban működő szekciók is átkerülhetnének az új kórház épületébe, ami jóval hatékonyabbá tenné az intézmény munkáját.

Egy másik pályázat révén a kórház sürgősségi osztályát bővítenék és modernizálnák, míg a harmadik projekt által a kórház épületének hőszigetelése lenne megoldva.

Mindhárom projekt a pályázatírás fázisában van még, amelyeket még az idei pályázati periódusban szeretne benyújtani a megyei tanács, ugyanis nagy esélyt látnak ezek pozitív elbírálására.

 

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Comments

comments

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *