Transport ilegal de lemne la Tășnad! Două autoutilitare oprite de către poliţişti

0
2324
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Poliţiştii din Tășnad și Beltiug au desfășurat ieri, 07.08.a.c. acţiuni  pentru protejarea fondului forestier.

Având ca prioritate prevenirea şi combaterea tăierilor ilegale de arbori și a transportul ilegal de material lemnos, poliţiştii au acţionat atât pe arterele de circulaţie cât și în fondul forestier din zona de responsabilitate.
Astfel, patrula mixtă de siguranță publică din cadrul Poliției Orașului Tășnad, formată din polițiști și jandarmi,  au oprit pentru control pe raza orașului două autoutilitare înmatriculate în județul Sălaj, care transportau material lemons.

Întrucât la controlul efectuat conducătorii auto nu au putut prezenta documente de proveniență și de transport, cei doi sălăjeni au fost sancționați contravențional, iar pentru cantitatea de 5,14 mc material lemons, s-a dispus măsura ridicării în vederea confiscării.
Între orele 17.00-20.00, polițiștii Secției  Rurale Beltiug au acționat în fondul forestier aparținând comunei Socond, context în care au surprins în flagrant doi bărbați din Maramureș, respectiv unul de 31 de ani din Băsești și unul de 28 de ani din Odești, care, însoțiți de atelaje hipo și dotați cu motofierăstraie, au tăiat ilegal arbori din Cantonul Silvic Cuța.

Motofierăstraiele folosite la comiterea faptelor au fost ridicate în vederea confiscării urmând ca în funcție de contravaloarea  materialului lemons tăiat și predat ocolului silvic, să se facă încadrarea juridică  a faptelor și să se dispună măsuri legale față de cei care le-au comis.

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Comments

comments

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *