Munkaerőhiány miatt Szatmár megye nagy gyárai kénytelenek arab és afrikai munkásokat foglalkoztatni

0
244

Hónapról hónapra erősödik Szatmár megye nagy vállalatainak munkaerőhiánya. Az alkalmazottak közül sokan elmennek külföldre, vagy más hazai munkáltatókhoz, viszont a megüresedett helyeket nincs aki betöltse, így a termelésmennyiségben is esés mutatkozik.
Ennek köszönhetően a munkaadók kénytelenek külföldről importálni a munkaerőt, ahogyan az ország számos megyéjében meg is történik ez régóta.
Megyénk legnagyobb munkaadójának gyárába már Szaudi Arábiából is érkeztek munkások, első sorban nők. Tapasztalatok szerint könnyen be is illeszkedtek, és a szalagmunkát hamar elsajátították.
Ezen dolgozók első megjelenésekor valódi érdekességnek bizonyultak, hiszen hagyományaiknak és kultúráiknak megfelelő öltözékben dolgoznak, viszont a helyi dolgozók rödid időn belül hozzászoktak, új, egzotikusnak tűnő munkatársaikhoz.
Ugyanebben a gyárban dolgoznak Afrikából érkezettek is, akiket szintén hamar befogadtak és elfogadtak a szatmári kollégák.
Az egészben nem is a külföldről érkezett munkások jelenléte az érdekes, hanem sokkal inkább az, hogy helyi munkaerőt kénytelenek vendégmunkásokkal pótolni, már itt, Szatmár megyében is.

Comments

comments

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *