Egyre keresettebbé vállnak az iskolai egyenruhák. Vajon mennyibe kerül egy teljes uniformis?

0
164

Az elmúlt évtizedben mondhatni teljesen eltűntek az iskolai egyenruhák. Sem a szülők, sem a gyerekek nem keresték már ezt a fajta viseletet, mondván, az uniformizálódott öltözet gátolja a gyerekek önkifejezési módját, amely akár az öltözködésmódjukban is megvalósulhatna.

 

Úgy tűnik az utóbbi pár évben, mégis valami változás történt a szülők és diákok gondolkodásában, ugyanis több középiskola is elkezdett ismét egyenruhákat varratni környékbeli a varrodákkal és szabóságokkal. Szatmár megyében az egyik olyan cég, amelyik iskolai egyenruhák készítésével foglalkozik az a Ciprian Crăciun által vezetett Spencer nevet viselő varroda, amelyik az elmúlt években négy megye számára is nagy mennyiségben készített egyenruhákat, így számos Szatmár-, Szilágy-, Máramaros- és Bihar megyei iskola diákjai viselik a Szatmáron készült uniformisokat.

 

A vállalat úgy fiúk, mint lányok számára is készít egyenruhákat, a diákok igényeit messzemenően figyelembe véve. Ezek első sorban modern kivitelezésű ruhadarabok, megőrizve azokat a klasszikus stílusjegyeket, amelyek hajdanán az iskolai egyenruhákra voltak jellemzőek.

A ruhák anyaga időtálló, így jól bírják a súrlódást, gyűrődést, és a mindennapi használatot is.

A fiúk számára az egyenruha legkevesebb két részből áll, azaz nadrágból és zakóból, viszont igény esetén mellényt is lehet vásárolni hozzá. Egy három darabból álló, teljes uniformis ára átlagosan 300 lejbe kerül.

A lányok esetében a választék szélesebb. Egy női zakó ára 155 lej, amelyikhez lehet viselni szoknyát, amely 70 lejbe kerül, illetve nadrágot, melynek ára 75 lej. Ugyanakkor ehhez is lehet mellényt rendelni amely előállítása szintén 70 lejbe kerül.

Úgy lányok, mint fiúk esetében rendelhető egy elegáns ing is az uniformishoz, melynek ára 80 lej.

 

A diákok egyenruhái igény esetén el vannak látva az iskola címerével is, illetve ajándék gyanánt mindenki kap egy ingyenes nyakkendőt is a varrodától.

Ciprian Crăciun, a varroda menedzserének elmondása szerint egyre növekvő kereslet mutatkozik az iskolai egyenruhák iránt, úgy megye, mint országos tekintetben egyaránt.

 

 

Comments

comments

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *