Satu Mare intră pe harta Hackathoanelor, prin RotaHack! Ai un prieten priceput în programare? Trimite-l la concurs

0
373
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Tinerii sătmăreni vin cu soluții pentru întoarcerea acasă a studenților

Asociația Rotaract Club Satu Mare, formată din tineri entuziaști, organizează în perioada 20-22 octombrie 2017, la Casa Meșteșugarilor, un concurs unic în Satu Mare: RotaHack, primul hackathon din istoria județului, cu premii în valoare totală de peste 2000 euro!

Scopul principal al proiectului, pe termen lung, este readucerea acasă a tinerilor sătmăreni, motiv pentru care evenimentul a obținut finanțare și din partea Consiliului Local, printr-un concurs de proiecte de tineret, organizat de către Centrul Cultural „G.M. Zamfirescu”, în primăvara acestui an.

„Momentul în care am decis să propun organizarea acestui concurs a fost atunci când am observat că există interes din partea tuturor: atât din partea clubului, cât și din partea autorităților și din partea companiilor de IT și de electronică din Satu Mare. De asemenea, am văzut că există curiozitate chiar și din partea persoanelor care nu sunt din domeniu, dar care doresc să vadă că au loc din ce în ce mai multe evenimente interesante în județ. Astfel, am luat hotărârea de a realiza un hackathon Embedded la Satu Mare, la prima ediție RotaHack!”, ne-a spus Marian Vanca, membru Rotaract și, de asemenea, fondatorul și project managerul concursului.

Înscrierile la RotaHack deja au început și se pot face online, pe site-ul evenimentului (www.rotahack.com), iar studenții pasionați de informatică și de electronică sunt așteptați în număr cât mai mare. Cazarea este gratuită pentru cei care nu sunt din județul Satu Mare, iar la locația evenimentului, masa va fi asigurată (apă, pizza, fructe) de către organizatori. Concurenții vor avea parte și de saltele „tinerești”, pe care să se întindă, dacă se vor simți obosiți. În curând, organizatorii vor anunța și alte surprize.

La prima ediție, participanții vor lucra în echipe de câte 2 persoane și vor avea de realizat un proiect bazat pe Arduino, în maxim 48 de ore. Marian ne-a oferit și câteva detalii despre înscrieri și despre modul în care se va desfășura concursul: „Deja avem înscrise câteva echipe cu experiență în hackathoane, majoritatea dintre participanți fiind studenți la Cluj-Napoca, unii dintre ei chiar și câștigători la alte concursuri de acest gen. Proiectul pe care îl vor primi de realizat va fi unul inedit și util comunității. Ca exemplu, pot să dau „telecomanda fără butoane”, subiect care a venit la un hackathon din Timișoara. Prin urmare, ne așteptăm ca RotaHack să fie de interes pentru toată lumea, fiindcă, după acest eveniment, eu cred că reacția tuturor va fi „Wow! Nu pot să cred că la Satu Mare s-a făcut așa ceva!”. Studenții vor primi și componente electronice, pe care le vor putea utiliza pentru a realiza proiectul, dar spre deosebire de alte hackathoane, aici vor trebui să se încadreze și într-un „buget virtual”, fiecare componentă având un „preț virtual”. Concurența ne așteptăm să fie una mare, fiindcă sunt puține hackathoane în țară care oferă premii în bani și în valoare totală de peste 2000 euro.”

La Casa Meșteșugarilor, mass-media și companiile de IT și de electronică vor avea un spațiu special amenajat, pentru realizarea de diferite transmisiuni de la locul evenimentului, respectiv pentru prezentarea ultimelor oportunități de joburi celor interesați.

Persoanele interesate de mai multe detalii, sunt rugate să acceseze site-ul web RotaHack (www.rotahack.com) sau să contacteze organizatorii concursului.

Rotaract Club Satu Mare

Marian Vanca

Manager de proiect

Contact: +40 753 471 470 / marian.vanca@rotaract.ro

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Comments

comments

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *