Piscina ta merită un tratament special de iarnă! Știi ce ai de făcut ca să nu se distrugă?

0
928
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Deși încă mai apar în termometre temperaturi de 20 grade, vremea de făcut baie în piscină a cam trecut, chiar dacă aceasta este dotată cu un sistem de încălzire a apei.

La fel ca orice alt lucru, și piscina trebuie pregătită pentru iarnă, astfel încât sezonul rece să nu o afecteze din punct de vedere al funcționalității sau al finisajelor.

Cei de la Piscine Blue Ocean, prin managerul Florin Pop au cele mai bune sfaturi și servicii pentru sătmărenii care au acasă o piscină și nu știu cum să o pregătească pentru iarnă.

„Se golește instalația de apă, se coboară nivelul apei în piscină, se mărește concentrația de clor de până la trei ori și se pune soluție de iernare, o anti-alge de iarnă, care nu lasă să se dezvolte algele verzi. Pentru a se proteja piscina și finisajele, se pun corpuri antiîngheț, care se pun pentru a rupe gheața și dilatările care apar când apa îngheață. Se poate acoperi piscina cu o folie de iarnă ca să nu cadă frunze și alte impurități în piscină.

În cazul în care nu se pun corpuri antiîngheț în piscină, se degradează finisajele, dacă nu în primul an, în al doilea precis, deja apar cute. Dacă rămâne apă în instalație, țevile crapă și primăvara trebuie schimbat tot sistemul.

Nu trebuie nci golită de tot piscina, pentru că riști să distrugi finisajele de pe fundul piscinei, indiferent că e mozaic sau gresie. Apa îmbibată îngheață și se dilată și inevitabil duce la distrugerea finisajelor. ”, afirmă inginerul Florin Pop.

Cei care au și piscină și un mic spa acasă, sau jacuzzi cum îl cunoaște cea mai multă lume se pot bucura pe perioada de iarnă de băi calde în acesta din urma. Important de știut și în cazul cestei dotări este că și acesta trebuie întreținut și pe timp de iarnă, chiar dacă nu este folosit. Jacuzzi-ul trebuie pornit zilnic pentru a se asigura curățarea țevilor și astfel să se impiedice depunerea de mizerii în sistem.

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Comments

comments

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *