A tűzoltóság hangsúlyozza a közintézmények tűzvédelmi engedélyeinek fontosságát

0
53

A Szatmárnémeti Szamos Sürgősségi Felügyelet (ISU) szerdára hívta össze a megye településeinek polgármestereit, valamint számos közintézmény vezetőjét, annak érdekében, hogy mindenki számára világossá tegyék, a tűzvédelmi engedélyek beszerzésének fontosságát. A gyűlésen az is kiderült, hogy november elsejéig minden közintézménynek kötelessége, megszerezni ezeket az engedélyeket, félretéve minden eddigi kifogást.

A gyűlésen jelen volt a felügyelet két, engedélyeztetéssel foglalkozó tagja is, valamint Nicolae Dima ezredes is, a szatmári ISU parancsnoka. Ez utóbbi vázolta a jelenlévők előtt úgy az európai, mint a romániai tűzvédelmi szabályozásokat, illetve részletesen elmondta azt is, miként lehet beszerezni a szóban forgó engedélyeket.

A gyűlés keretében nyilvántartásba vették azokat az épületeket, amelyeknek nincs tűzvédelmi engedélyük, illetve megnevezték azokat a személyeket, akik felelősek azok beszerzéséért.

A legtöbb és legsúlyosabb probléma az oktatási intézmények körül van, megyénkben összesen 60 olyan óvoda és iskolaépület van, amelynek nincs tűzvédelmi engedélye, ami a bezárás veszélyével fenyegeti az adott épületeket. Ugyanakkor további jelentős pénzbírságokra is számíthatnak azok az intézmények, amelyek a megszabott határidőn belül nem szerzik be a szükséges engedélyeket.

 

Comments

comments

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *