A tűzoltóság hangsúlyozza a közintézmények tűzvédelmi engedélyeinek fontosságát

0
138
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

A Szatmárnémeti Szamos Sürgősségi Felügyelet (ISU) szerdára hívta össze a megye településeinek polgármestereit, valamint számos közintézmény vezetőjét, annak érdekében, hogy mindenki számára világossá tegyék, a tűzvédelmi engedélyek beszerzésének fontosságát. A gyűlésen az is kiderült, hogy november elsejéig minden közintézménynek kötelessége, megszerezni ezeket az engedélyeket, félretéve minden eddigi kifogást.

A gyűlésen jelen volt a felügyelet két, engedélyeztetéssel foglalkozó tagja is, valamint Nicolae Dima ezredes is, a szatmári ISU parancsnoka. Ez utóbbi vázolta a jelenlévők előtt úgy az európai, mint a romániai tűzvédelmi szabályozásokat, illetve részletesen elmondta azt is, miként lehet beszerezni a szóban forgó engedélyeket.

A gyűlés keretében nyilvántartásba vették azokat az épületeket, amelyeknek nincs tűzvédelmi engedélyük, illetve megnevezték azokat a személyeket, akik felelősek azok beszerzéséért.

A legtöbb és legsúlyosabb probléma az oktatási intézmények körül van, megyénkben összesen 60 olyan óvoda és iskolaépület van, amelynek nincs tűzvédelmi engedélye, ami a bezárás veszélyével fenyegeti az adott épületeket. Ugyanakkor további jelentős pénzbírságokra is számíthatnak azok az intézmények, amelyek a megszabott határidőn belül nem szerzik be a szükséges engedélyeket.

 

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Comments

comments

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *