Satu Mare nu e în topul județelor cu cei mai mulți locuitori stabiliți definitiv în străinătate

0
4646
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Despre județul Satu Mare, în special despre Țara Oașului se cunoaște căeste locul de unde au plecat la muncă în străinătate un număr impresionant de persoane. Cei care locuiesc în zonă tind să spună că regiunea lor este cea din care s-a emigrat cel mai mult din România, dar studiile arată altceva.

Județul Satu Mare nu se află în topul județelor cu cei mai mulți locuitori plecați și stabiliți definitiv în țările adoptive. Conform unui studiu realizat de Institutul Național de Statistică și publicat de wall-street.ro, din România au plecat și s-au stabilit definitiv în alte țări 22.800 de persoane. Aceștia s-au stabilit în principal în Germania, Italia și Spania.

Satu Mare este undeva la mijlocul clasamentului privind numărul de persoane plecat și stabilite definitiv în alte țări, cu un număr de 447 de persoane, cel puțin din studiile oficiale ale INS, pentru că realitatea poate să difere. Pe primele locuri se află județele Tmiș, Iași, Brașov cu peste 1000 de persoane, iar mai apoi clasamentul este continuat de Bacău, Constanța, Galați, Cluj și Sibiu.

La polul opus se află județe precum Covasna, Harghita, Sălaj, județe considerate printre cele mai sărace, dar cu toate acestea cei care pleacă la muncă în străinătate din aceste județe, decid să se întoarcă acasă.

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ