Évente közel 4 kg/fő elektronikus hulladékot gyűjtenek átlagosan a szatmáriak

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Többek között az Európai Unió arra is kötelezi Romániát, hogy minden 50.000 lakosra jusson egy állandó elektronikus hulladék-begyűjtő pont, valamint, hogy évente négy kilogramm elektronikai hulladékot gyűjtsön be fejenként, hiszen ez a szám jelenleg mindössze egy kilogramm országunkban.

 

Szatmárnémetiben 2015-ben nyította meg az elektromos hulladékok begyűjtésével foglalkozó központját a RoRec Egyesület amelynek vezető képviselőivel találkozott kedden Kereskényi Gábor polgármester. A polgármesteri hivatalban megtartott találkozón jelent az egyesület országos elnöke, Liviu Popeneciu és a németországi Remondis vállalat képviseletében Gerhard Jokic vezérigazgató és Robert Wawrzonek technikai igazgató.

 

Utóbbiak kifejtették, hogy szeretnének befektetni a már meglevő Depozitelor utcai gyűjtőközpontba, ezzel nem csak a hatékonyabb összegyűjtést segítve, hanem új munkahelyeket is kreálva.

Kereskényi Gábor polgármester javaslatára abban egyeztek meg a résztvevők, hogy a következőkben is folytatják a tárgyalásokat és a közeljövőben bevonják ebbe azokat a cégeket is, amelyek direkt módon érdekeltek ennek megvalósításában.

 

„Abban az esetben, ha nem tartjuk be a kvótákat, büntetésre számíthatunk az Európai Unió részéről. De nem csak azért, hanem a kezdeményezés cáljainak a fontossága miatt is azon kell dolgoznunk, hogy javítsunk az elektromos hulladék gyűjtésének a minőségén.” – fejtette ki a városvezető.

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *