Évente közel 4 kg/fő elektronikus hulladékot gyűjtenek átlagosan a szatmáriak

0
77

Többek között az Európai Unió arra is kötelezi Romániát, hogy minden 50.000 lakosra jusson egy állandó elektronikus hulladék-begyűjtő pont, valamint, hogy évente négy kilogramm elektronikai hulladékot gyűjtsön be fejenként, hiszen ez a szám jelenleg mindössze egy kilogramm országunkban.

 

Szatmárnémetiben 2015-ben nyította meg az elektromos hulladékok begyűjtésével foglalkozó központját a RoRec Egyesület amelynek vezető képviselőivel találkozott kedden Kereskényi Gábor polgármester. A polgármesteri hivatalban megtartott találkozón jelent az egyesület országos elnöke, Liviu Popeneciu és a németországi Remondis vállalat képviseletében Gerhard Jokic vezérigazgató és Robert Wawrzonek technikai igazgató.

 

Utóbbiak kifejtették, hogy szeretnének befektetni a már meglevő Depozitelor utcai gyűjtőközpontba, ezzel nem csak a hatékonyabb összegyűjtést segítve, hanem új munkahelyeket is kreálva.

Kereskényi Gábor polgármester javaslatára abban egyeztek meg a résztvevők, hogy a következőkben is folytatják a tárgyalásokat és a közeljövőben bevonják ebbe azokat a cégeket is, amelyek direkt módon érdekeltek ennek megvalósításában.

 

„Abban az esetben, ha nem tartjuk be a kvótákat, büntetésre számíthatunk az Európai Unió részéről. De nem csak azért, hanem a kezdeményezés cáljainak a fontossága miatt is azon kell dolgoznunk, hogy javítsunk az elektromos hulladék gyűjtésének a minőségén.” – fejtette ki a városvezető.

Comments

comments

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *