Cateva idei despre instalarea sistemelor fotovoltaice

0
436
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Pentru instalarea corespunzatoare a sistemelor fotovoltaice, mai cunoscute sub denumirea de panouri solare electrice trebuie sa se cunoasca detalii despre locul in care urmeaza sa fie amplasate panourile, pentru ca ele trebuie sa se incadreze bine in acel loc, sa fie indreptate catre sud, de preferinta, si sa fie in bataia soarelui. Pentru instalarea panourilor, se folosesc diverse sisteme de prindere pentru panouri fotovoltaice.

Sistemele fotovoltaice se instaleaza conform unor scheme standard de instalare, insa acestea pot fi modificate dupa necesitati. In foarte multe cazuri, panourile solare se monteaza pe acoperisurile cladirilor, iar in aceste cazuri este nevoie de schele pentru ridicare. In mod normal, finalizarea instalarii panourilor solare se face in aceeazi zi in care s-a inceput instalarea, iar pentru montarea pe acoperisuri, se considera acelasi lucru cu conditia sa fie deja montate schelele pentru urcarea panourilor.

Tot in ceea ce priveste montarea panourilor pe acoperis, trebuie sa verificam daca acoperisul este destul de mare pentru o instalare corespunzatoare si daca este destul de rezistent pentru a suporta greutatea panourilor impreuna cu greutatea sistemelor de fixare. Inainte de montare trebuie sa cunosti necesarul de energie, adica ce consumatori ai in casa si de ce putere vor avea nevoie pentru a functiona fara probleme.

In afara de montarea pe acoperis, se mai pot instala sisteme la nivelul solului si sub nivelul solului, dar in ambele cazuri panourile vor fi suspendate cu ajutorul unor sisteme de prindere. Desi oricine poate sa instaleze niste panouri solare daca se documenteaza destul si dupa ce a obtinut aprobarea legala pentru a le instala, nu este recomandata decat instalarea de catre o echipa care se ocupa in mod profesional cu asa ceva, din motive de siguranta. In fond, este destul de dificil sa instalezi panourile in mod corespunzator.

Acoperisul este in cele mai multe cazuri cea mai buna alegere de locatie pentru panouri, deoarece te ajuta sa economisesti spatiu. Indiferent de varianta aleasa, e foarte important ca locul ales sa fie expus la soare tot timpul, pentru un maxim de eficienta. Sistemele de prindere pentru panouri fotovoltaice sunt si ele foarte importante. Ele vor fixa panourile astfel incat vantul sa nu le poata muta din loc.

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Comments

comments

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *