Kínai várossal kötött együttműködési szerződést Tasnád városa

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Október 24-én, délután 3 órától a Tasnádi Polgármesteri Hivatal tanácstermében szervezték meg azt a találkozót, melynek keretei között a kínai Suqian városának küldöttsége közösen Tanád városának képviseletével egy együttműködési megállapodásról szóló szerződést kötöttek egymással.

 

Grieb Csaba polgármester elmondta, hogy még az idei év májusában járt Kínában, ahol sikerült megismerkedni a fent nevezett város vezetőségével, akik egy remek ötlettel álltak elő a jövőre nézve. Egész pontosan azzal, hogy a két város kössön partnerkapcsolatot, szerezzenek interkontinentális tapasztalatokat, amely, idővel egy testvérvárosi szerződés létrehozásához is vezethet.

A tasnádi városvezetés örömmel fogadta el a felkérést, majd meg is hívták a város küldötteit, ide Tasnádra, amelynek köszönhetően október 24-én aláírhatták azt a kezdeményezést, amely akár sok pozitívummal is kecsegtethet a két város számára.

A város közös terveit a mezőgazdaságban és a turizmusban látják majd kibontakozni, viszont ehhez természetesen nagyon sok munkára lesz szükség, erősítette meg mindkét város elöljárója a találkozón.

 

Suqian Kína egyik olyan fiatal városa, amely mára már 5 milliónál több lakost számlál külső körzeteit tekintve, viszont ha önmagában csak a szűk várost figyeljük meg, az is 700 ezer fölötti népességgel büszkélkedhet. A város nem csak népességében kiemelkedő, hanem fejlődési ritmusa is nagyon gyors lépteket számlál.

A kínai küldöttséget elsősorban Tasnád turisztikai vonzereje ejtette ámulatba, ugyanis az ő városuk is sok turistát vonz évről évre. Mindkét település egyebek mellett elsősorban ebből szeretne profitálni a jövőben.

 

 

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *