Kínai várossal kötött együttműködési szerződést Tasnád városa
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Október 24-én, délután 3 órától a Tasnádi Polgármesteri Hivatal tanácstermében szervezték meg azt a találkozót, melynek keretei között a kínai Suqian városának küldöttsége közösen Tanád városának képviseletével egy együttműködési megállapodásról szóló szerződést kötöttek egymással.

 

Grieb Csaba polgármester elmondta, hogy még az idei év májusában járt Kínában, ahol sikerült megismerkedni a fent nevezett város vezetőségével, akik egy remek ötlettel álltak elő a jövőre nézve. Egész pontosan azzal, hogy a két város kössön partnerkapcsolatot, szerezzenek interkontinentális tapasztalatokat, amely, idővel egy testvérvárosi szerződés létrehozásához is vezethet.

A tasnádi városvezetés örömmel fogadta el a felkérést, majd meg is hívták a város küldötteit, ide Tasnádra, amelynek köszönhetően október 24-én aláírhatták azt a kezdeményezést, amely akár sok pozitívummal is kecsegtethet a két város számára.

A város közös terveit a mezőgazdaságban és a turizmusban látják majd kibontakozni, viszont ehhez természetesen nagyon sok munkára lesz szükség, erősítette meg mindkét város elöljárója a találkozón.

 

Suqian Kína egyik olyan fiatal városa, amely mára már 5 milliónál több lakost számlál külső körzeteit tekintve, viszont ha önmagában csak a szűk várost figyeljük meg, az is 700 ezer fölötti népességgel büszkélkedhet. A város nem csak népességében kiemelkedő, hanem fejlődési ritmusa is nagyon gyors lépteket számlál.

A kínai küldöttséget elsősorban Tasnád turisztikai vonzereje ejtette ámulatba, ugyanis az ő városuk is sok turistát vonz évről évre. Mindkét település egyebek mellett elsősorban ebből szeretne profitálni a jövőben.

 

 

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *