Új divat az „állatbarátok” körében. Az ócskapiacon rakják ki megunt állataikat

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

A szatmárnémeti ócskapiac minden szerdán és pénteken lehetőséget biztosít különböző holmik áruba való bocsátására, így számos árucikk sorában állatokat is adnak-vesznek a szatmáriak.

Mindazok, akik valamilyen háziállatot, tenyészállatot, vagy éppen a vasárnapi asztal főfogásaként tálalni kívánt állatot keresik, általában meg is találják azt, az ócskasor erre kijelölt szegletében, többnyire széles választékban.

Azonban sajnos az a tendencia járja, hogy nem csak azok látogatnak ki kosarukban egy-egy állattal, akik szeretnék értékesíteni azokat, hanem olyanok is, akik egyszerűen csak szeretnének megszabadulni egy-egy feleslegessé vált „kedvenctől”. Ilyenkor ezek az emberek megpróbálják eladni az adott állatot, kutyát-macskát, stb, viszont ha ez mégsem sikerülne, több óra várakozás után egyszerűen „ottfelejtik”, haza már nem viszik magukkal.

Egy szatmári személy múlt vasárnap egy állatbarát csoporthoz fordult, kérvén azoknak a személyeknek a felelősségre vonását, akik csak úgy otthagyják állataikat a piacon. Mint kiderült nem ez az első alkalom, hogy egyesek csak úgy „ottfelejtik” állataikat a piacon. Ez a szokás lassan divattá növi ki magát azok körében, akik másképp nem tudnak megszabadulni kisállataiktól.

Ilyenkor jóérzésű állatbarátok viszik haza ideiglenesen az állatokat, viszont ez sem folyhat így a végtelenségig, valahogy módot szeretnének találni rá, hogy büntetést kapjanak akik ily módon szabadulnak meg állataiktól.

Ami az állatok kirakását illeti, a szatmárnémetiek élen járnak ebben, több száz kirakott kutya él most is például a FreeLife menhelyén, viszont az egyesület tagjai is folyamatosan arra panaszkodnak, hogy naponta új egyedeket kénytelenek befogadni az amúgy is zsúfolt menhelyre.

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *