Important de stiut inainte de a alege un sistem fotovoltaic on grid

0
559
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Inainte de a intelege cu ce ne ajuta un sistem fotovoltaic on grid, trebuie sa intelegem ce este un astfel de sistem si cum functioneaza el. In principiu, stim ca exista sisteme fotovoltaice off grid si on grid, iar diferenta dintre ele este ca primele functioneaza independent de retea, iar celelalte depind de retea. Sa vedem in detaliu ce inseamna asta.

Sistemele fotovoltaice on grid pot sa furnizeze energie electrica doar cand reteaua de energie electrica este disponibila, adica trebuie sa fie conectate la retea ca sa poata functiona. Pentru alimentarea cu energie electrica a unei locuinte, este recomandat un sistem fotovoltaic on grid.

In comparatie cu alte sisteme, sistemele fotovoltaice on grid sunt mult mai usor de instalat si de asemenea, sunt cele mai putin complicate. De fapt, ele sunt atat de simpliste in ceea ce priveste instalarea si atat de rapid de instalat incat, daca ti-ai cumpara acum un sistem fotovoltaic, l-ai putea instala chiar azi impreuna cu un prieten, iar maine sa fie deja functional.

Un dezavantaj al folosirii unor astfel de sisteme e ca nu pot furniza energie electrica atunci cand are loc o pana de curent. Totusi, ele sunt foarte eficiente, astfel ca in cativa ani iti poti amortiza investitia in aceste sisteme si apoi sa economisesti bani pe termen lung in ceea ce priveste energia electrica.

Daca sistemele off grid nu sunt recomandate pentru uz personal din cauza ca nu sunt atat de usor de instalat si de intretinut ca cele on grid, sistemele dependente de retea sunt perfecte pentru utilizatorul de rand, care are nevoie de o modalitate eficienta de producere a energiei electrice.

Daca te hotarasti sa cumperi un sistem fotovoltaic on grid dar te ingrijoreaza faptul ca un astfel de sistem nu te ajuta si in cazul penelor de curent, o idee excelenta ar fi sa iti cumperi si un generator pentru a avea si energie de rezerva oricand. Per total iesi mai ieftin decat daca ai alege un sistem off grid, care este si mai dificil de instalat si de utilizat.

Atunci cand folosesti un sistem on grid, locuinta ta este conectata atat la panourile fotovoltaice cat si la reteaua de energie electrica. Intotdeauna trebuie folosit si un invertor, pentru ca de la panourile solare primesti doar curent continuu, iar la priza ai nevoie de curent alternativ.

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Comments

comments

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *