O nouă excrocherie căreia îi cad pradă sătmărenii: beepurile din străinătate

0
2053
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

O nouă excrocherie intră pe piața din România și implicit îi cad în plasă și sătmărenii, apelurile din străinătate.

Cum funcționează?

Primești un beep scurt de pe un număr cu prefix de străinătate sau chiar de multe telefonul nici nu sună, ci doar te trezești cu un apel ratat din partea unui număr cu prefix de Italia, Spania, Africa, Anglia sau altă țară din vest sau de pe alt continent. Fiecare om care observă un astfel de apel are tendința de a suna înapoi, iar de aici începe pierderea pentru oameni.

„Și eu am primit un astfel de apel, prima dată acum vreo două luni. Crezând că este o clientă care a sunat pentru programare, am sunat înapoi. Mi s-a răspuns într-o limbă străină, ca să aflu rapid că am sunat la o casă de pariuri din Portugalia. Mi-am dat repede seama ce se întâmplă și am închis înainte să treacă un minut, astfel nu au reușit să îmi încarce factura prea mult. De atunci primesc periodic astfel de apeluri, dar nu mai sun înapoi”, afirmă Anca Orha, maseoza, care a căzut pradă acestei excrocherii.

Spre fericirea ei factura Ancăi de telefon nu a fost umflată extraordinar, căci nu a stat prea mult la telefon, dar există cazuri în care un minut de convorbire a fost taxat chiar și cu 60 de euro, iar oamenii s-au trezit cu facturi astronomice după ce au stat la telefon minute în șir pentru a desluși cu cine vorbesc.

Un semnal pentru a nu se cădea pradă acestei excrocherii s-a tras și în grupurile de Facebook din Satu Mare, în comentarii la postările respective mai multe persoane afirmând că s-au trezit cu facturi mari la telefon după ce au sunat pe numere cu prefix de străinătate, în urma unor beepuri.

Cu toate acestea nimeni nu a depus până acum plângere la poliție pe această speță, conform purtătorului de cuvânt al IPJ Satu Mare.

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Comments

comments

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *