Voluntarii care se ocupă de câinii fără adăpost au cerut primăriei un regulament nou privind animalele fără adăpost

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Executivul Primăriei Municipiului Satu Mare a supus dezbaterii publice un nou regulament de gestionare a câinilor fără stăpân începând cu 16 octombrie 2017. Până în prezent opinia publică, dar și asociațiile de protecție a animalelor au putut aduce modificări și completări în vederea eficientizări acestui serviciu public și a îmbunătățirii modului în care se desfășoară gestionarea câinilor fără stăpân de pe raza municipiului Satu Mare.

O singură solicitare s-a primit în acest sens, din partea Asociației de Protecție a Animalelor Free Life Satu Mare. Astfel, luni, 13 noiembrie, administatorul public al orașului a avut o discuție pe marginea acestui regulament care urmează să fie supus votului consilierilor locali la finalul lunii noiembrie.

Asociația de Protecție a Animalelor Free Life Satu Mare, reprezentată în cadrul discuției de trei voluntari, a venit cu mai multe propuneri importante în vederea completării regulamentului, dintre care amintim:

  1. Interzicea operatorului care ridică și gestionează câinii comunitari de a aduce în centrul de adăpost din Satu Mare câini care provin din alte localități.

  2. Obligativitatea operatorului de a demara campanii de informare și sterilizarea a câinilor din municipiul Satu Mare

  3. La adopția câinelui care are sub 9 luni, proprietarul va trebui să semneze un contract prin care își asumă angajamentul că va steriliza câinele după împlinirea vârstei de sterilizare.

Administratorul public al orașului, Maskulik Csaba a subliniat că Primăria Municipiului Satu Mare are tot interesul și deschiderea pentru a se implica în activitățile de conștientizare și informare a populației cu privire la gestionarea câinilor fără stăpân, motiv pentru care s-a și elaborat acest nou regulament.

După adoptarea regulamentului în cadrul Consiliului Local, serviciul public de ridicare și gestionare a câinilor comunitari va fi scos la licitație publică. Prin această procedură serviciul public va fi externalizat unui operator care va răspunde direct de buna funcționare și gestionare a lui.

Sursa: primarie Satu Mare

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *