Magyar Lóránd: excelente oportunități de proiecte de finanțare pentru reducerea cantității importului de carne de porc

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

An de an, ajung în deșeuri cantități din ce în ce mai mari de alimente cu termen valabilitate expirate. Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale încearcă să controleze acest fenomen cu ajutorul unei noi posibilități de proiecte de finanțare care încurajează prelucrarea alimentelor cu termen de viabilitate expirat, în furaj pentru porci. Grupuri cu idei inovative pot aplica cu proiecte centrate pe prelucrarea alimentelor necomestibile în hrană pentru porci. Grupurile operative pot câștiga prin aceste proiecte o finanțare nerambursabilă de 500 mii de euro. Ele trebuie să aibă cel puțin două componente: un centru de cercetare sau de prelucrare și unul, sau chiar mai mulți, agricultori” – a atras atenția Magyar Lóránd, deputat parlamentar UDMR Satu Mare. Deputatul sătmărean a atras deja atenția, în repetate rânduri, asupra faptului că România ar trebui să micșoreze cantitatea de carne de porc provenită din import. După părerea sa, această posibilitate a proiectelor de finanțare prezintă o excelentă oportunitate pentru suprimarea cantității importate din acest produs.

Sperăm că această oportunitate a proiectelor de finanțare va încuraja funcționarea fermelor de porci din România, deoarece se importă o mare cantitate de carne de porc. Camera deputaților a votat în primăvara acestui an legea propusă de Camera Agricolă prin care fermele de porci din pot obține finanțări pentru a furniza carne de cea mai bună calitate” – a declarat Magyar Lóránd.

Deputatul a anunțat că pe data de 15 septembrie a avut loc dezbaterea publică, după care s-a întocmit ghidul solicitantului. În planul de dezvoltare rurală pe perioada 2014-2020, acest proiect este inclus ca prima acțiune a articolului 16.1. Proiectul solicită o amplă cercetare de specialitate pentru a stabili cantitatea de suplimente furajere care trebuie adăugate alimentelor expirate pentru a obține produse furajere de bună calitate. În analiza proiectelor va fi decisiv gradul inovativ al acestuia, respectiv măsura în care va reuși să îmbunătățească competitivitatea agricultorilor.

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *