Motivul crimei de la Apa ar fi fost jaful. Câinele polițișt le-a dat primele indicii anchetatorilor

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Crimă odoioasă la Satu Mare. O familie formată din doi soți și mama femeii au fost uciși cu sânge rece în noaptea de joi spre vineri. Trupurile lor au fost descoperite de un vecin în dimineața zilei de vineri, într-o baltă de sânge.

Soții Rentea, Gheorghe și Niculina, erau cunoscuți în localitate ca oameni înstăriți. Femeia avea un loc de muncă la oraș, funcționar la Direcția Județeană a Finanțelor Publice, iar bărbatul era pensionar de boală, și pe lângă acestea mai lucrau și pământul. Cei doi locuiau împreună cu bătrâna Viorica Apan, mama femeii, într-o casă impozantă, pe o stradă retrasă din localitate.

Cei doi au fost descoperiți decedați de un vecin care trebuia să le înmâne un document, iar pentru că aceștia întârziau a mers la ei acasă. Când a văzut scenele de groază a chemat un alt vecin

Vecinul care a descoperit crima mi-a zis să merg să mă uit acolo că sunt doi morţi. Aşa s-a speriat de tare. Eu, când am mers, am intrat pe uşiţă şi am văzut plin de sânge. Atâta sânge nu am văzut în viaţa mea, mai ales la Niculina, care era lovită la cap”, povestește cetățeanul care i-a văzut pe cei doi soți pe jos și care a anunțat poliția.

Când au ajuns la fața locului, cei de la Investigații Criminale au găsit pentru început trupurile celor doi soți, în curtea casei. Abia mai apoi aceștia au găsit și truoul neînsuflețit al bătrânei, în case.

Din cele afirmate de vecini, cei doi soți s-ar fi întors acasă după ora 20, când în zonă era întuneric. Aceștia au vecini o familie de bătrâni, bărbatul fiind în scaun de rotile, și o altă bătrâne, persoane care se aflau deja în casă la ora aceea.

Cine să audă ceva, că aici toată lumea intră devreme în casă. Peste drum stau niște amărâți, ia uitați-l e în scaun cu rotile și lângă stă o femeie bătrână”, povestește sora bărbatului ucis.

Familia avea doi copii, un băiat și o fată, ambii trecuți de 30 de ani. Aceștia ar fi fost ajutați de părinți de-a lungul vieții pentru a se pune la casele lor, ceea ce ar fi atras atenția oamenilor din zonă.

Am fost ultima dată acasă ieri, peste zi, după niște grâne” le-a povestit băiatul anchetatorilor. Acesta a fost chestionat de oamenii legii la fața locului, fiind persoana care a ținut legătura cu aceștia pe parcursul anchetei de la locul crimei.

Se pare că motivul crimei ar fi fost jaful, asta a declarat procurorul. A adus poliția și un câine urmă care i-a dus prin spate prin curte. Acum toată localitatea e împânzită de poliție”, afirmă și un nepot al victimelor.

Crima a fost una pe cât se poate de dură și de violentă pentru cei trei, care au fost găsiți într-o baltă de sânge.

Tot în cap l-a lovit și pe el și pe ea. I-am văzut”, le-a transmis cumnatul victimelor altor rude la ieșirea din casă.

Poliția a securizat zona pe o rază de 200 metri de la casă și nici măcar băiatul victimelor nu a fost lăsat să se apropie. Polițiștii caută acum criminalul, despre care s-ar crede că e o persoană care cunoștea bine familia și se aștepta să găsească bani în casa lor.

Familia se va reuni cel mai probabil mâine să își plângă morții, când și fiica familiei va ajunge cu soțul și copilul de la București, acolo unde sunt stabiliți.

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *