Legenda pizzei „învârtite” de la Rolling River Pub

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Se spune că, undeva în anticitate, când lumea nu avea atâtea cunoștințe, cei care locuiau pe malurile Someșului, venerau râul care le oferea apă și hrană și îi păzea de cei de pe celălalt mal.

Râul primea adesea jertfe din partea oamenilor, preparate culinare, animale, recolta cea mai frumoasă de pe ogoare. De fiecare dată când oamenii aruncau ofranda în apă, aceasta se despărțea și înghițea cu totul ofranda.

Asta până când un italian a ajuns pe aceste meleaguri și dorind să ofere râului magic o ofrandă specială, i-a gătit o pizza. Subțire, rotundă și plină de savoare, a aruncat-o râului, dar acesta a refuzat-o, lăsându-o să plutească în josul apei. Neștiind să gătească altceva, dar dorind să ofere și el ceva râului care îi oferea apă și pește, a găsit de cuviință să împăture pizza, să o învârtă cu conținutul în interior, pentru a păcăli râul să o accepte.

Așa s-a și întâmplat, iar din acel moment se spune că râul a refuzat orice altă ofrandă în afară de acea pizza învârtită.

Reteța aceea de pizza a fost păstrată peste veacuri și acum o folosesc cei de la Rooling River, localul din centrul nou, de lângă Biblioteca Județeană, care o oferă sătmărenilor, ca semn de respect pentru locuitorii acestui oraș și pentru ce fac aceștia pentru urbea lor.

Pizza „învârtită” se poate servi în diverse sortimente, alese în funcție de sezon de cei de la Rolling River, acompaniată cu băuturi speciale și o muzică care te îmbie la relaxare și odihnă, așa cum îi stă bine oricărei mese.

Ce e special la această pizza e că păstrează și modul de pregătire a acestei mâncări, în cuptor de lemne, pe care le auzi trosnind în timp ce aștepți să fi servit.

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *