OPINIE! Avem o Prefectură, tare doar în gură

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Se zică că, scuzați cacofonia ce era să o fac (o scuză anticipată la fel ca ministrul pe care îl reprezintă în teritoriu Prefeectura), „câte bordeie atâtea obiceie”. Cam așa și cu Prefectura noastră, în ultima vreme, de când cu lume nouă prin birouri.

Dacă înainte găseai deschidere la această instituție și chiar informări cu privire la subiecte de interes pentru cetățeni, mai nou se pare că Prefectura e extrem de ocupată să citească presa și să îi dea răspuns.

Nu enumerăm toate cazurile de la instalare și până acum în care Instituția Prefectului Județul Satu Mare și-a tranșat nemulțumirile prin comunicate de presă, printre ele fiind cel cu referire la declarațiile primarului Kereskenyi că mută mai multe servicii în Centrul Comercial Someșul sau cu privire la disputa inter-etnică de la Carei, dar ne oprim la cel mai recent, Ziua Națională a României.

Site-ul Obiectiv-SM a fost singurul care a pus punctul pe „i” și a avut curajul să recunoască faptul că parada de 1 Decembrie a fost una „jenibil” de slabă, o bătaie de joc la adresa celor care au așteptat mai bine de o oră- să termine popii slujba și politicienii coroanele – ca să vadă ce are țara asta încă frumos și nedominat în totalitate de politicieni – forțele armate.

Și ce le-a oferit Prefectura, organizatorul principal? O BĂTAIE DE JOC. În jur de 50 de soldați, mai exact garda de onoare, care au trecut prin fața publicului în 30 de secunde, că dacă ți-ai suflat nasul sau ai clipit, i-ai și pierdut.

Și ce zice Prefectura cu privire la aceste lucruri?

Că cei de la Garnizoana Satu Mare nu aveau tehnică militară și trebuia închiriată de la Dej.

Hai sictir, așa pe românește, că privim la pozele de anul trecut – CÂND A FOST AN ELECTORAL – și vedem că a fost plin de tehnică militară de aici, locală.

Să vă dăm noi soluțiile? Noi, civilii? Noi oamenii fără cultură, cum suntem considerați de cei din birouri?

Hai că vi le dăm.

Batalionul 52 Geniu – Tisa, batalion care organizează an de an Ziua Porților Deschise, unde prezintă cel puțin un tab, o mașină amfibie și încă vreo două utilaje a căror nume nu vreau să îl greșesc, din respect pentru armată. Cum se puteau aduce toate acestea la paradă? Printr-o cerere scrisă către MApN, și dacă suna domnul senator Leș, prieten cu prefectul Darius Filip și mai au ei niște legături de ordin angajator – neam, cererea era aprobată fără probleme.

Sau acum nu se mai folosesc PCR-urile (pile, cunoștințe și relații), pozăm în oameni onești?

Ce se mai putea scoate în stradă la paradă? Tot pozele de anul trecut ne-o spun. Tehnica din dotarea ISU „Someș”, care răspunde mereu prezent. O ambulanță SMURD, o mașină de intervenții la descarcerări, una de stins incendii cu apă și spumă, mașina cu scară de lucru la înălțime și cea care tractează barca. Uite încă 5 mașini care treceau prin fața copiilor și îi făceau să uite că le dârdâie dinții de frig când strigau „wow, uite tati!”

Să trecem și prin dotările jandarmeriei, poliției de frontieră, Inspectoratului de Poliție și chiar a poliției locale, care a fost prezentă anul trecut?

Mai are rost?

Mai e nevoie de umilire că civilii știu ce doresc la o paradă militară dar cei care îi reprezintă nu știu?

Nu comentăm restul aspectelor marcate de Instituția Prefectului în comunicatul de presă de luni, cu privire la concert, mâncare și alte cele, pentru că acestea nu le-am apotrofat și nici menționat. Mai exact nici nu am participat la ele, fiind doar acțiuni aducătoare de simpatie și capital electoral.

Poate ar merita și Consiliul Județean, cei care au organizat concertul de muzică populară și folk în Casa de Cultură o apotrofare. Aveam scenă în centrul orașului, la târgul de Crăciun, nu era nevoie dus concertul in-door, ca jumătate sala să fie plină de politruci și membrii de partid?

Sau vă era frig să nu vă înghețe ceva ce vă lipsește?

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

2 thoughts on “OPINIE! Avem o Prefectură, tare doar în gură

  1. Este jenant ce se intimpla sub actuala conducere a institutiei prefectului si a Consiliului judetean.Daca din partea celor din urma este de inteles avind in vedere etnia, prestatia prefectului si a institutiei prefectului este absolut jenanta.Daca la asta adaugam ,,competenta,, actualilor sefi de institutii militare si politienesti care au ajuns in aceste pozizii pupind dosul politicienilor actuali si nu pe criteriul competentei(vedeti ce studii au si cum au ajuns in acele institutii) nu ne mai mira nimic.Ca sa realizezi niste manifestari demne de Ziua nationala trebuie munca,creativitate,inteligenta iubire fata de tara si ;locul in care traim.De la cine asteptati?Caldura fotoliilor este mult mai imbietoare.

  2. Filip este cel mai slab Prefect din istoria Prefecturii SM si Ciocan a fost cu zece clase peste el
    Sa se uite in spate, in istorie si sa vada parada organizata de Prefectul Avram in 2015 o adevarata desfasurare de forta si trupe militare in Satu Mare cum nu a mai fost de multi ani
    Dar de la un informatician nu ai ce sa astepti mai ales cu consilieri foarte foarte slabi in jur

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *